Тротинетките ще се третират като велосипедите. Това заяви в сутрешния

...
Тротинетките ще се третират като велосипедите. Това заяви в сутрешния
Коментари Харесай

Предложение: Тротинетките да се третират като велосипеди

Тротинетките ще се третират като велосипедите. Това съобщи в утринния блок на bTV Малина Крумова, ръководител на Държавната организация " Безопасност на придвижване по пътищата ".

Тя изясни, че тротинетките ще могат да се движат по велоалеите и в зоните с лимитирано придвижване до 50 км/ч.

По думите й в случаите на нарушавания се плануват наказания както при велосипедите, като актове могат да се издават и по ЕГН, не е наложително индивидът да има брошура. Изискването е тротинетките да се движат най-вдясно на пътното платно.

Относно възрастта, Крумова означи, че лицата от 14 до 16 години ще могат да употребяват тротинетките единствено по велоалеите, а лицата над 16 години ще могат да се движат и по пътищата с ограничаване до 50 км/ч.

Разрешената скорост ще бъде до 25км/ч, само че към момента не е изяснено по какъв начин ще се реализира контролът на допустимата скорост.

По отношение на това какво е наложителното облекло при карането на тротинетка, Малина Крумова съобщи, че би трябвало да има светлоотразителни детайли върху облеклото и раницата. Каската на този стадий е наложителна, макар че срещаме отпор от ползвателите, уточни тя.

На въпрос би трябвало ли да бъдат регистрирани тротинетките, Крумова добави, че на този стадий това се счита за административна тежест и не се изисква. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР