Тропическите гори в Амазония не са на път да изгорят

...
Тропическите гори в Амазония не са на път да изгорят
Коментари Харесай

Бразилски министър: Горите в Амазония не са на път да изгорят, необоснованите опасения заплашват нашия суверенитет

Тропическите гори в Амазония не са на път да изгорят и голословните опасения от световни климатични промени заплашват суверенитета на Бразилия, съобщи министърът на външните работи на Бразилия Ернесто Араужо, представен от Ройтерс.

" Няма пагубни климатични промени ", акцентира Араужо нощес в тирада пред основаната във Вашингтон фондация Херитидж. " Ако съдим по дебатите, които се водят, може да наподобява, че светът свършва ", акцентира министърът.

Неотдавнашното увеличение на пожарите в Амазония, считана за бастион против световните промени в климата, доведоха до интернационална реакция и рецензии против бразилския президент Баир Болсонаро поради решението му да даде приоритет на развиването на района вместо на отбраната на горите, напомня Българска телеграфна агенция. Араужо, който твърди, че научните доказателства за аргументите за световното стопляне са незадоволителни, съобщи че деятелите, които желаят ограничения за битка с климатичните промени, преувеличават опасността с политически цели, като част от скрит план на левите сили против Съединени американски щати и Бразилия, чийто суверенитет е подложен на опасност.

Пожарите в Амазония са към междинното през тази година, съобщи бразилският външен министър. Той акцентира, че неговата страна е виновна за единствено 2 на 100 от международните излъчвания на въглероден диоксид. Обезлесяването по целия свят е отговорно за 11 на 100 от световните излъчвания, добави той.

" Така че даже да приемем, че излъчванията на въглероден диоксид управляват директно температурата, което не се демонстрира от компютърните модели, виновността не е на Бразилия ", акцентира външният министър.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР