Тропически дървеници са наблюдавани напоследък в редица руски градове, съобщи

...
Тропически дървеници са наблюдавани напоследък в редица руски градове, съобщи
Коментари Харесай

Странни насекоми тормозят редица руски градове

Тропически дървеници са следени в последно време в редица съветски градове, заяви РИА Новости. Те могат да се появят с покупката на облекла или мебели, да пълзят от прилежащ апартамент или да бъдат импортирани след пътешестване в чужбина с облекла и други движимости, защото се срещат даже в петзвездни хотели.

" На територията на редица съветски градове са видяни тропически дървеници. Този тип инсекти е нов за европейската част на Русия. Според експертите броят на тези инсекти се усилва всяка година. Тропическите дървеници се класифицират като синантропни (домакински) членестоноги, те могат да съществуват и да се развъждат в пространства, поддържани в положително санитарно положение, само че най-често се настаняват трайно в жилищни пространства с огромна посещаемост от хора и незадоволително санитарно-техническо положение ", се споделя в известие на санитарните управляващи в Москва.

Най-често дървениците влизат в къщи с доста движимости, облекла или мебели, в допълнение те могат да пълзят от прилежащи жилища посредством вентилацията или електрически контакти, заради което, в случай че вредителят е попаднал в един апартамент, съществува риск от разпространяването им в цялата постройка.

" Можете също да донесете дървеници вкъщи след отмора в хотели, защото насекомите се срещат даже в петзвездни хотели, затова когато влизате в хотелската си стая, би трябвало деликатно да разгледате леглото и при минимум съмнение да откажете да отседнете в този хотел ", показват още санитарните управляващи в страната.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР