Тропическата буря Харви прерасна в ураган, който заплашва да засегне

...
Тропическата буря Харви прерасна в ураган, който заплашва да засегне
Коментари Харесай

САЩ се готви за най-големия ураган от 12 години насам

Тропическата стихия Харви прерасна в вихър, който заплашва да засегне американската петролна индустрия в Мексиканския залив, предадоха международните организации. Метеоролозите обявиха, че Харви ще бъде най-силният вихър, който ще връхлети континенталната част на Съединени американски щати от 12 години. При достигането си до сушата той ще бъде от категория 3.

Най-големите естествени бедствия (ВИДЕО/СНИМКИ)

Според прогнозите скоростта напразно може да доближи от 178 до 208 км/ч, когато ураганът доближи крайбрежието на щата Тексас при започване на уикенда, сподели Националният център по ураганите на Съединени американски щати.

Ураганът може да аргументи тежки наводнения, а преваляванията е допустимо да доближат количество от 76 см.  Губернаторът на Тексас Грег Абът издаде съобщение за злополучие в 30 окръга. Населени места на пътя на урагана започнаха евакуация, а енергийни компании затвориха рафинерии и крайбрежни петролни и газови платформи.

21 души са жертвите на урагана Матю в Съединени американски щати

Компанията " Коноко Филипс " съобщи, че краткотрайно стопира сондажите в находището " Игъл Форд " и работата на пет платформи поради наближаващия вихър. Тя изтегля целия си незначителен личен състав от региона на находището и от крайбрежните си платформи в американската част на Мексиканския залив. Засега производството на нефт от двата региона не е наранено.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР