Тромпита – достопочетната слоница и главна атракция на зоопарка в

...
Тромпита – достопочетната слоница и главна атракция на зоопарка в
Коментари Харесай

105-килограмова плодово-зеленчукова торта за Тромпита


Тромпита – достопочетната слоница и основна атракция на зоопарка в Гватемала, отпразнува в неделя 57 години.Тортата от плодове и зеленчуци тежеше 105 кг, съобщи Агенция Франс Прес.

Животното с най-дебелата кожа доближи тази възраст в събота, само че зоопаркът искаше да отпразнува рождения ден с повече гости – най-вече деца - и избра неделния ден.

Азиатските слонове живеят приблизително 48 години и 57-те са към този момент почтена възраст за Тромпита.

Родената в плен Тромпита е е доста нежна, умее да играе футбол и даже свири на хармоника, споделя Ромео „ Тарзан “ Лопес - дресьорът, който се грижи за нея от 50 години. Той също е на 57 и я познава от дете, когато е играела в цирка, преди да се пенсионира и премине към спокойните и мирни дни в зоологическата градина.

В неделя в тортата нямаше нито шоколад, нито генуезки мек блат, само че съдържаше в огромни количества банани, ябълки, царевица, пъпеши, дини и други плодове и зеленчуци. Преди да я поднесат слоницата получи „ прегръдка “ от „ Тарзан “

Обитателка на зоопарка в Гватемала от 2008 година Тромпита бързо става негова емблематична фигура, изключително след гибелта през тази година на Мокосита – другата женска слоница, която живее там от … 53 години. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР