Тролей ще замести трамвай № 6 в Лозенец“. Това решиха

...
Тролей ще замести трамвай № 6 в Лозенец“. Това решиха
Коментари Харесай

Окончателно: Тролей заменя легендарния трамвай 6 в „Лозенец“

Тролей ще замести трамвай № 6 в „ Лозенец “. Това взеха решение общинските съветници по време на днешното си съвещание, които одобриха първия вид на експертния съвет, образуван от НАГ, оповестява БГНЕС.   Другият вид включваше връщането на трамвая. Решението за замяната му с тролеи беше подкрепено от 40 съветници, 6 се оповестиха срещу, а 11 се въздържаха. „ Решението не опълчва хората от „ Лозенец “ с тези, от бул. „ Скобелев “. Този вид дава нови връзки и благоприятни условия да доближат до нови точки на града.

Планираме до края на годината новият тролей да тръгне “, обясни зам.-кметът по превоз Евгени Крусев.   Той изясни още, че тролеят ще се движи от бул. „ Прага “ до басейна „ Спартак “ в обособеното трасе на трамвая, а от там ще продължава до кв. „ Манастирски ливади “. Общинските съветници от Българска социалистическа партия се възпротивиха на това решение и споделиха, че от ГЕРБ още веднъж са избрали най-евтиното решение, което не е и най-хубавото.   С признатото решение през днешния ден ще се реши и казусът на живущите на бул. „ Скобелев “, които на няколко пъти излизаха на митинг, поради шума и вибрациите, идващи от преминаващите наоколо до постройките трамваи.

Избраният вид планува релсите да бъдат изместени като ще се построи и двоен коловоз, който ще разреши трамваите да не се изчакват, с цел да се разминават. Реализирането на този план ще коства на общината към 7 млн. лв..   Във разновидността със запазването на трамвая цената щеше да бъде 22 млн. лв., която включваше нов пробив в посока НДК и отчуждаване на два магазина, които са частна благосъстоятелност и се намират в подлеза. Маршрутът на трамваите по линия 6 се резервира в сектора от " Обеля " до Петте кьошета.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР