Трогателно е и изпълнено с надежда, когато видиш дете да

...
Трогателно е и изпълнено с надежда, когато видиш дете да
Коментари Харесай

„Хлапетата“ дариха 5000 лв на болно дете

Трогателно е и изпълнено с вяра, когато видиш дете да оказва помощ на дете. Разбираш, че положителното към момента съществува, че фантазиите могат да станат действителност и че към момента има безчет доста хора с огромни сърца. Един подобен човек е Милен Сотиров, създател и треньор на детския футболен тим „ Хлапетата ". Самият той е бил футболист, като кариерата му потегля от родния му гр. Сопот, където играе за „ Металик ", по-късно отива в „ Марица " (Пловдив) и в този момент е предан напълно на идеята - направи положително.

Г-н Сотиров, разкажете ни по какъв начин се роди концепцията за основаването на „ Хлапетата "?

- Идеята за основаването на „ Хлапетата " се зароди преди към една година. Първото ни присъединяване, или по-точно първото събиране на децата, бе март на шампионат в гр. Карлово в поддръжка на дете с аутизъм. Идеята за основаване на тима се носеше сред децата и сами ме намираха и се присъединяваха към тима. За основаването и първото ни присъединяване ни поддържаха доста тимове от футболния ни хайлайф,футболисти, баскетболни тимове, волейболни като изпратиха екипи, които ние представихме на уредниците на шампионата за осъществяване на търгове. Идеята бе да вършим положително, да оказваме помощ, децата без съмнение, без планиране я прегърнаха.

Колко деца членуват и на каква възраст? Има ли девойки измежду тях?

- В момента са към 15 деца сред 12 и 17 годишни. Имаме две девойки в тима, които са нашата горделивост.

На какъв брой заболели дечица сте съумели да помогнете?

- Организатори сме на два шампионата и сме взели участие в три. За тази една година, в която съществуваме и градим, сме взели участие в подпомагането и събирането на средства за четири деца и един боен парашутист.

Коя е най-голямата купа, която сте спечелили?

- Най-голямата премия, най-голяма купа е за нас усмивката, насладата в очите на хората, на които се опитваме да помогнем. В Хасково преди месец ни попитаха „ Но по какъв начин по този начин има хора, които идват от някъде и просто оказват помощ безусловно, абсолютно, без въпроси? " - тези думи бяха със сълзи в очите от наслада. Това е най огромната ни премия.

Фенове сте на „ Левски ". Отборът оказва помощ ли на начинанията ви и по какъв метод?

Да почитатели сме на най-големия футболен клуб в България „ Левски ". Месец април имахме опция да се докоснем до някогашни футболисти на великия клуб. Играхме в благотворителен мач против „ Левски " (ветерани) - събитие, което цялостен живот ще помним, докоснахме се до хора, играли против „ Барселона ", „ Аякс ", „ Бенфика " и така нататък Имаме голямата поддръжка от Илия Христов и Сдружение „ Сини сърца ". Преди месец получихме покана от тях за посещаване на музея на клуба и футболна среща.

Изказвате в медийното пространство голяма признателност към „ Интекоинвест " ООД и даже тениските ви са с тяхното лого. Разкажете ни малко повече за взаимната ви работа?

- „ Интекоинвест " и госпожа Таня Китик са до нас във всяко едно наше начинание, имат ни цялостно доверие, което за нас е голяма чест. Подкрепят ни в доста аспекти и с помощта на тях от скоро имаме нови екипи. Благодарим е най дребното, което можем да кажем за тях. Г-жа Таня Китик също по този начин беше дарила доста дарове за децата от наводнените селища в Карловско.

Какви са бъдещите ви проекти? Кога е идващият ви благотворителен шампионат и в помощ на кого ще бъде?

- Следващият ни шампионат е на 20 Ноември в гр. Карлово в поддръжка на Теди - дете с ДЦП от Стара Загора. Предстои ни присъединяване в шампионат в Пловдив на 27 Ноември, за който оказваме помощ за организирането му. В момента водим също и акция за набиране на средства за Образователен център за деца с повреден слух „ Яника " гр. София, която ще завърши в края на месеца с футболен мач сред нас и СУ „ Васил Левски " гр. Карлово.

Коя е най-голямата сума, която сте успявали до в този момент да съберете?

- Най-голямата сума, за която сме помогнали, е към 5 хил лева за болно детенце от гр. Карлово.

Кой е най-милият жест, който сте получавали? От кого?

- Това е доверието, което имат „ Интекоинвест " към нас. В днешно време доста хора не схващат какво значи това, най-милият жест е усмивките, които получаваме. Най-милият жест е сълзите от благополучие, които виждаме.

Тренирате ли към някой футболен тим или сте единствено фенове?

- Да имаме деца които упражняват в „ Левски " (Карлово), в „ Берое " (Стара Загора), само че множеството сме фенове, които сме обединени от идеята „ Хлапетата ", от правенето на положително.

Продавате разнообразни рекламни продукти с благотворителна цел. От къде могат да се закупят?

- Да продаваме разнообразни рекламни продукти с които подкрепяме бъдещи начинания. Печалбата от всеки продаден продукт строго се разказва и се прибавя към бъдещите ни начинания. Тук е мястото да благодарим на „ Иви- принт " гр. Карлово, които ни оказват помощ в изработването на продуктите ни и се отхвърлят от облагата си в името на самодейностите ни.

Как може да се свържат с вас, искащите да създадат подаяние?

- Желаещите да ни поддържат може да се свържат с нас като посетят страницата ни във фейсбук, може да прегледат самодейностите ни и бъдещи такива.

Автор: Сибила Кусева

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР