Трийсетте държави членки на НАТО подчертаха своята подкрепа за Украйна

...
Трийсетте държави членки на НАТО подчертаха своята подкрепа за Украйна
Коментари Харесай

НАТО: Потвърждаваме нашата солидарност с правителството и народа на Украйна

Трийсетте страни членки на НАТО подчертаха своята поддръжка за Украйна на годишнината от съветската инвазия и оповестиха, че отбранителният пакт е станал по-силен през миналата година, съобщи ДПА.

" Ние, съдружниците от пакта, удостоверяваме нашата взаимност с държавното управление и народа на Украйна ", се показва в публикувано през днешния ден изказване на НАТО.

" Потвърждаваме неизменимата си поддръжка за независимостта, суверенитета и териториалната целокупност на Украйна ", се добавя в изказването.
НАТО показва, че " Русия носи цялата отговорност за тази война, която е крещящо нарушаване на интернационалното право и на Устава на Организация на обединените нации ".

" Не може да има безотговорност за съветските военни закононарушения и други жестокости. На всички забъркани би трябвало да бъде потърсена отговорност за накърняването и нарушаванията на човешките права и интернационалното филантропично право, по-специално против украинското цивилно население, в това число за депортациите на деца и обвързвано с спора полово принуждение ", се споделя в изказването.

" Русия би трябвало неотложно да спре тази война и да изтегли всичките си военни сили от Украйна ", се прибавя в изказването.

Що се отнася до НАТО в изказването се показва, че " пактът е по-силен и по-единен от всеки път... Значително укрепва капацитета си за въздържане и отбранителния потенциал, и остава подготвен да пази всеки сантиметър от територията на съдружниците ".
 
's illegal invasion of, we stand united in & with the Ukrainian people. We will support you with what you need to prevail as an independent nation. I wish you strength. I wish you courage. I wish you success. And I wish you victory.
— Jens Stoltenberg (@jensstoltenberg)
" Приветстваме избора на Финландия и Швеция да станат членки на НАТО... Ще продължим да укрепваме партньорството си с Украйна ", се отбелязва в изказването.

Финландия и Швеция " се солидаризират с това изказване ", написа на уеб страницата на НАТО.

" Усилията на Русия да пречупи решимостта на смелия народ на Украйна се провалят ", обобщава изказването.
НАТО няма доверие на Китай , защото той не осъди съветската инвазия в Украйна, сподели през днешния ден на конференция в Талин генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг, разяснявайки оферти от Пекин кротичък проект за споразумяване на спора, съобщи АП. Столтенберг е в Талин, където се причисли към председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен за честванията по случай дни на независимостта на Естония.

" Що се отнася до препоръчаните от Китай правила. Преди всичко нямаме огромно доверие на Китай, защото той не съумя да осъди съветската инвазия. И те подписаха съглашение за безгранично другарство с русия преди началото на нашествието ", сподели Столтенберг.

" Поканих украинския президент Володимир Зеленски на срещата на върха на НАТО през юли във Вилнюс ", добави генералният секретар на алианса и изрази вяра, че украинският водач ще може да участва на срещата персонално.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР