Трийсетгодишен български каналджия получи днес във Франция двегодишна ефективна присъда

...
Трийсетгодишен български каналджия получи днес във Франция двегодишна ефективна присъда
Коментари Харесай

Осъдиха наш трафикант на виетнамци

Трийсетгодишен български каналджия получи през днешния ден във Франция двегодишна ефикасна присъда затвор, откакто беше задържан на кормилото на микробус, в който били скрити 10 виетнамски мигранти, съобщи Франс прес.

Виетнамците се намирали в тайник с размери 2 м на 60 см и височина 2,35 м, разграничен от повърхност, тъй че да се съберат легнали под и на нея.

„ Какъв срам е някои да се възползват от уязвимостта на мигранти и да се занимават с трафик на хора. Какъв позор “, възкликна съдийката от прокуратурата в Шербур, преди да изиска наказване от две години затвор.

„ Участвал съм в един непоносим акт, без да знам “, съобщи обвиненият, който има в досието си и присъда за кражба.

Каналджията изясни, че водач на такси в България му предложил 500 евро, с цел да закара микробуса от английския град Манчестър до Вернон в Северозападна Франция, където щял да бъде " обезщетен ", а по-късно да се върне назад в Англия. „ Имах потребност от пари, с цел да платя задълженията си, 500 евро са една месечна заплата. Не можех да ги откажа “, добави той.

Мъжът беше арестуван на 16 януари в Шербур, откъдето трябвало да се качи на транспортен съд за Пул в Южна Англия. Когато чиновниците на френската въздушна и гранична полиция махнали обаче дървената бариера в микробуса, която скривала мигрантите в камиона, видели десетте души, всички пълнолетни, с две бутилки вода.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР