Трийсет и шестият ден на протестите с искане за оставка

...
Трийсет и шестият ден на протестите с искане за оставка
Коментари Харесай

Ден 36-ти: Яйца и домати по депутатите 1

Трийсет и шестият ден на митингите с искане за оставка на Бойко Борисов, държавното управление и основния прокурор Иван Гешев стартира пред Народното събрание, където депутатите, които въпреки всичко отидоха при започване на проваленото по виновност на ръководещите изключително съвещание, бяха посрещнати с летящи към тях яйца и домати.

Минути преди 10.00 часа протестиращите се хванаха за ръце и направиха " жива верига " към постройката. Стигна се до напрежение сред протестиращи и Ива Николова от уеб страницата " ПИК ". Когато тя излизаше от постройката на Народното събрание, бе замерена с яйца, а след това бе прибрана зад полицейски кордон.

Полицейското наличие бе засилено. Кордон от униформени беше оформил разграничителна линия сред постройката на Народното събрание и протестиращите.

Пред Народното събрание пристигна и Христо Иванов, който сподели, че Борисов продължава дългогодишната си процедура да унижава Народното събрание, да неглижира суверена, тъй като Народното събрание е посланичество на суверена. „ Днес се скри от чуване, скри се от хората. Ние го призовахме – нашите младежи от „ Демократична България” го приканиха, да пристигна и да се извини за отношението към протестиращите и изключително към младите протестиращи, на които той им сподели, че не могат да се ръководи България без него”, съобщи Христо Иванов, представен от БГНЕС.

Български жители се събраха и пред посолството на Беларус в София, с цел да изразят взаимност с протестиращите там поради манипулираните президентски избори. Хората от българския митинг скандираха " Свобода " и " Да живее Беларус ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР