Трийсет и седем бойци на ислямистката групировка "Аш Шабаб" са

...
Трийсет и седем бойци на ислямистката групировка "Аш Шабаб" са
Коментари Харесай

37 ислямисти са били убити при американски въздушни удари в Сомалия

Трийсет и седем бойци на ислямистката формация "Аш Шабаб " са починали при два въздушни удара на Съединени американски щати в Сомалия, заяви американското командване, представено от ДПА.

"Високоточните удари бяха нанесени в поддръжка на федералното държавно управление в Сомалия, което продължава да отслабва "Аш Шабаб ", се споделя в изказване на Африканското командване на Съединени американски щати. "Въздушните удари намаляват способността на "Аш Шабаб " да провежда бъдещи набези, разстройва командните ѝ структури и лимитират свовободата ѝ на придвижване в района ", се добавя в известието. Съединени американски щати прибавят, че няма починали цивилни при ударите, които били нанесени през вчерашния ден.

Американските сили си партнират с войските на Африканския съюз от задачата АМИСОМ и сомалийските въоръжени сили в границите на интервенции за битка с тероризма в размирната източноафриканска страна, отбелязва ДПА.

Групировката "Аш Шабаб ", която желае да сътвори ислямистка страна в Сомалия, постоянно прави там набези против държавни институции, хотели и заведения за хранене. Групировката е обвързвана с интернационалната терористична мрежа Ал Кайда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР