Трите проекта за модернизация на Българската армия трябва да бъдат

...
Трите проекта за модернизация на Българската армия трябва да бъдат
Коментари Харесай

Борисов: Проектите за армията трябва да са ефикасни, евтини и съвместими с НАТО

Трите плана за рационализация на Българската войска би трябвало да бъдат ефикасни, евтини и съвместими с НАТО, съобщи министър председателят Бойко Борисов, който беше специфичен посетител на закриващата гала на най-голямото многонационално обучение на Сухопътните войски за 2018 година " Платинъм Лайън ". Очаква се до края на годината да бъдат подписани контракти по два от трите плана. Коментирайки изявлението на македонския министър председател Зоран Заев, че Илинденско-Преображенското въстание е македонско, Борисов съобщи, че България ще си спомни тези думи, когато стане въпрос за участието на страната в Европейски Съюз.

След като одобри почетния строй на бойците от осемте страни, които участваха в " Платинъм Лайън ", министър председателят Бойко Борисов съобщи, че българските военни са измежду най-хубавите в света.
Бойко Борисов, министър-председател на Република България: Имайте поради, че над 100 000 муниции са изстреляни, настрана над 300 мини, 70 снаряда на Т-72, голямо занимание. С тази взаимна база ние даваме опция освен на Балканите, а и на Черноморския район да се приготвя за въздържане, за защита, както и за разнообразни други интервенции - претършуване, диверсанти, терористи.
По думите на премиера, сходни учения със страни-членки и сътрудници на НАТО укрепват районната сигурност.
Бойко Борисов, министър-председател на Република България: Начинът на мислене - да се бием между тях, се трансформира в общ метод на мислене - да знаем какъв брой всеки един от нас е квалифициран и дружно да построяваме отбранителната система и на Балканите, и на района.
Над 700 бойци и 100 единици бойна техника участваха тази година в учението " Платинъм Лайън " 2018.

Премиерът не пропусна да поздрави офицерите, водили учението - заместник-командира на Сухопътните войски ген. Валери Цолов и полк. Стоян Шопов от Втора механизирана бригада.
Бойко Борисов, министър-председател на Република България: Трябва да го помислим за военачалник, щом командва по този начин добре ученията, а?

 Отлично показване на Сухопътни войски в най-мащабното многонационално обучение Отлично показване на Сухопътни войски в най-мащабното многонационално обучение
Най-мащабното многонационално обучение на Сухопътни войски в България за 2018 година се организира в Ново село. Днес е формалният, така наречен ВИП ден. 700 войниц...

Именно с цел да е добре оборудвана армията, се работело непрекъснато по трите плана за рационализация.
Бойко Борисов, министър-председател на Република България: Виждате какъв брой е значимо и самолетите, и танковете, и бронираните машини, и корабите да имат своята съгласуемост. Да се регистрира и съвместимостта с армиите на НАТО в района. И когато, по този начин или другояче, най-малко 3-4 милиарда ще отидат и нагоре, да вземем това, което ще е най-ефикасно, на ниска цена, съвместимо и да се чуе мнението и на самите офицери, които, пази Боже, биха взели участие в бойни дейности.

Андрей Боцев, шеф на защитата: Първи стадий са тези три плана. Предстои още доста работа. Предстои рационализация и на танковете, и на БМП-тата, тъй че много планове имаме. Министър-председателят е заречен, постоянно до момента в никакъв случай отвод съм нямал, най-малко аз и министъра, не сме имали отвод от министър-председателя, когато касае превъоръжаване.  България и Македония честваха 115 години от Илинденско-Преображенското въстание България и Македония честваха 115 години от Илинденско-Преображенското въстание
Българският и македонският министър председател Бойко Борисов и Зоран Заевтази вечер бяха дружно в Благоевград, с цел да отбележат 115 години от Илинденско-Преображен...

На въпрос за думите на премиера на Македония Зоран Заев, че Илинденско-Преображенското въстание е македонско, Борисов напомни, че единствено преди дни дружно сме чествали 115-годишнината от въстанието в Благоевград.
Бойко Борисов, министър-председател на Република България: Оставам всеки да си мери приказките и то е за негова сметка. Когато е споделил такова нещо, в случай че го е споделил с предумисъл или непремислено, отново е за негова сметка, тъй като, когато дойдат до Европейския съюз и ние също би трябвало да дадем нашето единодушие, ще си спомним за тези неща. Така че поучавам всички да бъдат по-обрани.
На изказванията, че държавното управление дава предпочитано средства на общини с кметове от ГЕРБ, Борисов отговори, че пари се дават и за кметове от Българска социалистическа партия, каквито са случаите в Сопот и Троян.
Бойко Борисов, министър-председател на Република България: Ами те имат и минимум кметове. Я сметнете, тъй като те говорели, че били втора политическа мощ. Ама сметнете жителите на градовете, които се ръководят от ГЕРБ. Ами те са над 6,5 млн. Естествено е за там, където живеят най-вече хора, се отделят най-вече средства.
Борисов добави, че с пари от страната ще се довърши метрото в София и Антимовото крило на Троянския манастир.
 Борисов: Не разделяме финансирането на общините съгласно кметовете Борисов: Не разделяме финансирането на общините съгласно кметовете
Премиерът Бойко Борисов отговори на изказванията на Българска социалистическа партия, че ръководещите са разпределили 111 милиона лв. най-вече за общини на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Той обясн...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР