Трите последни големи инфраструктурни проекти в този мандат, ще стартират

...
Трите последни големи инфраструктурни проекти в този мандат, ще стартират
Коментари Харесай

В Страстната седмица стартират три проекта за 40 млн. лева в Пловдив

Трите последни огромни инфраструктурни планове в този мандат, ще започват в Страстната седмица. В идващите дни до Великден кметът Здравко Димитров ще направи първи копки на реконструкцията на Рогошко шосе и Дондуковата градина, както и рестарта на ПК „ Младост “.
Прочетете още
Кметът съобщи, че първа копка на плувния комплекс няма да направи, тъй като към този момент една такава е била дадена в края на предишния мандат.

„ Имаше първа копка там, без обезпечено финансиране и оправени регулационни линии. За това няма да вършим втора, просто ще обявим началото на дейностите “, сподели кметът Здравко Димитров.

Първата копка на ПК „ Младост “ бе по време на предизборната акция за кмет през 2019 година, а тогава Зико не участва на нея.  Новата стойност на построяването на 50-метров плувен басейн е 21 млн. лв., като 20 млн. лв. от тях са от Фонд за устойчиви градове, а реализатор е „ ГБС- Пловдив “.

Кметът въпреки всичко ще хване кирката за другите два огромни плана. Първият от тях е за Голямоконарско шосе. Това е може би най-разбитата входно-изходна артерия в Пловдив, като имаше редица митинги за старта на ремонтните действия. В последна сметка Община Пловдив избра „ ИСА – 2000 “ за реконструкцията, а за тази година в бюджета се заделиха 3,5 млн. лв.. Цялата поръчка за 15 млн.лева

 

Последният огромен план е реконструкцията на „ Дондуковата градина “, която към този момент е заградена и чака дейностите, като сумата там е близо 4 млн. лв.. Възложител е районният кмет Георги Стаменов, който избра консорциум с водещ участник „ Ай Ди Ел “. Финансирането е също през Фонд за устойчиви градове, като този план замести пробива на Водната палата.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР