Трите основни бизнес медии на Русия - „Ведомости”, „Комерсант” и

...
Трите основни бизнес медии на Русия - „Ведомости”, „Комерсант” и
Коментари Харесай

Три водещи руски вестника застанаха зад арестувания разследващ журналист

Трите съществени бизнес медии на Русия - „ Ведомости”, „ Комерсант” и РБК, разгласиха обща позиция в отбрана на арестувания проверяващ публицист Иван Голунов.

Основното обръщение е „ Аз съм Иван Голунов”, което е по прилика към френското „ Je suis Charlie” („ Аз съм „ Шарли”), което бе употребявано по целия свят като знак на наказание след разстрела в редакцията на френското сатирично издание „ Шарли Ебдо”.

На 6 юни по съмнение в разпространяване на опиати е арестуван специфичният сътрудник в отдел " Разследвания " на изданието „ Медуза” Иван Голунов. Той е под домакински арест. Голунов отхвърля да е употребявал опиати и съобщи, че спомага на следствието.

Тестовете за съществуване на дрога в кръвта са негативни, заяви РИА Новости.

Трите бизнес издания изискват оптималната бистрота на следствието против журналиста и детайлна инспекция на дейностите на чиновниците на съветското вътрешно министерство, които са взели участие в задържането.

„ Ведомости”, „ Комерсант” и РБК чакат спазване на закона и не считат предоставените доказателства за виновността на Голунов за безапелационни.

Също по този начин изданията не изключват опцията карцерът на журналиста да е обвързван с неговите следствия.

„ Изискваме законът да се съблюдава от всички за всички”, пишат редакциите.

Никога преди не е имало идентична първа страница на трите издания.

В последните години Голунов проверява харченето на средства от московския бюджет, както и програмата по благоустройство на съветската столица. Разследванията му стигат до там, че той открива, че компании, близки до зам.-кмета на Москва Петър Бирюков регулярно са получавали контракти от управата на столицата, написа „ Ведомости”.

Голунов счита, че карцерът му е обвързван с следствията му за вероятни връзки на Федералната работа по сигурност и траурната мафия - рентабилен бизнес, значително монополизиран от Държавното бюджетно институция „ Ритуал ", който управляващите преди този момент са дали обещание да реформират.

Междувременно, следователите не престават да проверяват хипотетичните връзки на Голунов с разрушена лаборатория за опиати. Малко след задържането уеб сайтът на съветското Министерство на вътрешните работи разгласява няколко фотоси със неразрешени субстанции. Всички, като се изключи една от тях, скоро бяха заличени, а полицията изясни, че единствено една фотография в действителност е била направена в дома на журналиста, до момента в който останалите са от настоящото следствие на наркодилърите, прибавя свързаната с Кремъл телевизия РТ.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР