Трите най-опасни състояния, които можем да получим вследствие на жегите

...
Трите най-опасни състояния, които можем да получим вследствие на жегите
Коментари Харесай

Експерт от БЧК посъветва как да се предпазим от жегите-убийци, които ни очакват

Трите най-опасни положения, които можем да получим в резултат на жегите са безоблачен удар, топлинен удар и дехидратация. Експертът от БЧК Ромуалдас Каминскас съобщи в ефира на Нова тв какви са признаците и по какъв начин да се предпазим от идните горещини. Припомняме, че тези дни ни чакат температури до 40 градуса на сянка.

"Симптомите при слънчевия и топлинния удар са сходни: виенен на свят и зачервяване. При слънчевия удар обаче температурата на главата е по-голяма от тази на тялото, а при топлинния удар е противоположното. При дехидратация човек усеща сухота в устата, зашеметяване, може да се стигне и до припадъци ", обявиха от БЧК.

"Ако се случи нещо такова първо човек би трябвало да резервира хладнокръвие и да разбере кое тъкмо положение му се е случило. Добре е да мине на сянка, на проветливо място и да пие доста вода. За да избегне да получи удар или дехидратация, е хубаво да носим светли облекла от леки естествени материи, които да не са по нас, да пием много вода и да използваме слънцезащитни кремове, когато излизаме навън. Ако може жителите да заобикалят да излизат изобщо по обедно време ", добави специалистът.

Запитан какво би трябвало да създадем, с цел да помогнем на потърпевш от горещините човек, експертът съобщи: "Ако човек е в положение на схващане, може да му помогнем да се реалокира на сянка и да му дадем вода. Важно е да се знае, че е неправилно схващането, че тя би трябвало да е студена. Всъщност водата би трябвало да се пие на дребни глътки и да има стайна температура или малко по-ниска от тази на тялото ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР