Трите най-големи партии в Ирландия получават почти еднакъв брой гласове

...
Трите най-големи партии в Ирландия получават почти еднакъв брой гласове
Коментари Харесай

Трите най-големи партии в Ирландия получават почти еднакъв брой гласове на изборите, показва екзитпол

Трите най-големи партии в Ирландия получават съвсем идентичен брой гласове на националните избори, демонстрира екзитпол, представен Франс прес.

Според изследването на Ипсос, поръчано от локални медии, ръководещата дясноцентристка партия "Фина гейл " получава 22,4 на 100 от гласовете, а лявата националистическа партия "Шин фейн " - 22,3 на 100. На трето място е дясноцентристката "Фина фойл " с 22,2 на 100. Допустимата статистическа неточност в изследването е до 1,3 на 100.

Преброяването на гласовете стартира през днешния ден и окончателните резултати може да не станат известни до няколко дни.

Ирландският министър председател разгласи, че на 8 февруари ще има предварителни избори

Подобен резултат е невиждан в Ирландия, отбелязва Пат Леихи, политически редактор на в. "Айриш таймс ". Това значи тъждество на трите огромни партии в страна, която по традиция се ръководи от двете огромни десноцентристки партии.

"Сформирането на държавно управление ще бъде доста мъчно, в случай че партиите се придържат към позициите си от преди изборите ", прибавя той.

Лидерът на "Шин фейн " Джери Адамс акцентира в Туитър, че партията е водила акция, фокусирана върху решаването на проблемите на ирландците.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР