Трите компании, които са проявили интерес към разширението на газопровода

...
Трите компании, които са проявили интерес към разширението на газопровода
Коментари Харесай

Фалстарт с Турски поток през България

Трите компании, които са показали интерес към разширението на газопровода " Турски поток " на наша територия, не са резервирали задоволителни количества, с цел да има икономическа полза от реализирането на плана. Това е станало ясно след приключването на първия стадий от пазарния тест, който се очакваше да дефинира дали планът може да бъде стопански аргументиран, съобщи БНР.

От " Булгартрансгаз ", който би трябвало да построи плана за новия директен газопровод от турската до сръбската граница, обясниха, че за идващия стадий са трансформирали изискванията. Цената за запазване на потенциала на тръбата ще бъде понижена, а в същото време срокът за това ще бъде повишен от 15 на 20 години. Общата стойност на плана се чака да е 2,8 милиарда лв.. По процедура " Булгартрансгаз " би трябвало да завърши с търговете за свободната мощ на газопровода през наша територия до март 2019 година. След което да стартира построяването на магистралния газопровод и газовата връзка със Сърбия.

Първите доставки по новия газопровод би трябвало да станат през 2020 година, а достигането на плановата мощ - до 2021 година. За да стане това действителност, България ще би трябвало да построи магистрален газопровод с дължина от 475 километра от газоразпределителната станция в Провадия до българо - сръбската граница. Преди дни стана ясно, че Газпром в най-скоро време ще стартира построяването на инфраструктура в Сърбия за газопровода " Турски поток ". Линейната част на сръбския сектор на " Турски поток " ще бъде приключена до края на 2019 година, заяви Алексей Милер пред съветската телевизия ОРТ. Той добави, че дължината на сектора на газопровода, преминаващ през Сърбия, ще бъде 403 километра.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР