Трите жени, които са на апаратна вентилация в Централна реанимация

...
Трите жени, които са на апаратна вентилация в Централна реанимация
Коментари Харесай

Все още има опасност за трите ранени жени, настанени в Пирогов

Трите дами, които са на апаратна вентилация в Централна реанимация към момента са с заплаха за живота, въпреки и общото им положение да се усъвършенства. Това сподели на брифинг шефът на Пирогов проф. Асен Балтов за положението на потърпевшите при тежката злополука край Своге от 25 август.

„ Интубирани са, през днешния ден следва да се създадат контролни рентгенови фотоси и скенери. От тях ще се реши дали има потребност гръдните дренове да бъдат извадени. Те изтеглят хематомите от гръдните кафези ", уточни той.

„ Поне една седмица би трябвало да мине, с цел да забележим накъде отиват нещата. Динамични са, уповавам се, че ще вървят към усъвършенстване ", разяснява проф. Балтов. „ Беше осъществена сполучлива оперативна намеса на една от пациентките, която е с фрактура на бедрото и на таза. Тя е в Реанимация и се усеща добре, контактна е ", изясни той и добави, че следва гръбначна стабилизация на друга пациентка, която е контактна и съответна.

„ При дамата с лицево-челюстна контузия се оказа, че има и фрактури на шийни прешлени. Това усложни малко процеса. Предстои консилиум, на който ще се посочи какво ще бъде държанието. Ако не бъде оперирана, евентуално ще бъде изписана до края на седмицата. Тя също е контактна и съответна ", сподели още шефът на „ Пирогов ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР