Трите източни федерални провинции на - Виена, Долна Австрия и

...
Трите източни федерални провинции на - Виена, Долна Австрия и
Коментари Харесай

Австрия затяга мерките за Великден в три провинции

Трите източни федерални провинции на - Виена, Долна Австрия и Бургенланд ще вкарат нови ограничавания за великденските празници заради нестабилната епидемиологична обстановка, оповестява ТАСС, базирайки се на изказване на министъра на опазването на здравето Рудолф Ансхобер, написа БГНЕС.
По думите на министъра, по време на Великден в тези три района се възнамерява да се положат старания за понижаване на обществените контакти, увеличение на размера на тестване на популацията, разширение на листата с места, където ще бъде въведено наложителното носене на защитни маски. " На Великденските празници ще бъде въведен стадий на блокиране, т.е. от 1 до 6 април ", сподели министърът. От 7 април е планувано тестване за ковид за достъп до нехранителни магазини.
 Австрия: Без разхлабване ограниченията по Великден Австрия: Без разхлабване ограниченията по Великден
Австрия няма да облекчава ограниченията за идните великденски празници, заяви DarikNews. Правителството организира съвещания по въпро...
От 1 до 6 април, заведенията за грижа за тялото, нехранителните магазини и комерсиалните центрове ще бъдат затворени, респираторни маски FFP2 ще би трябвало да се носят на улицата в места с доста хора, планува се граничен надзор със прилежащите страни от изток (Чехия и Унгария), ще бъде наложително носенето на маски в затворени пространства, когато повече от един човек се намира в едно и също помещение. Часовете в учебните заведения след Великден също ще бъдат трансформирани в отдалечени.
" Ние желаеме да въведем ограничаването за овакантяване на дома, както беше по време на коледните празници. От 00:00 до 24:00 с пет добре известни изключения ", сподели министърът. 
Както заяви австрийският канцлер Себастиан Курц, излизането от карантината в Австрия след Великден ще става по райони, според от епидемиологичната обстановка във всеки от тях. Така че, на запад от Австрия, в този момент има постоянна обстановка със заболеваемостта. В три източни района - Виена, Долна Австрия и Бургенланд - английската разновидност на ковид се популяризира в огромен мащаб.
Австрийското държавно управление възнамерява да отвори улични тераси на заведения за хранене и кафенета, които да обслужват гостите от 27 март като част от последователното излизане от карантината само че към момента не е определило съответна дата. Строгата карантина на Австрия беше облекчена през февруари. Ограниченията за туризъм, спорт, просвета и кетъринг не престават да се ползват от ноември 2020 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР