Трите големи икономики на Европа – Великобритания, Франция и Германия,

...
Трите големи икономики на Европа – Великобритания, Франция и Германия,
Коментари Харесай

Великобритания, Франция и Германия няма да блокират китайския TikTok

Трите огромни стопански системи на Европа – Англия, Франция и Германия, нямат проекти да блокират китайското приложение TikTok на фона на американските закани против китайските софтуерни компании, заяви Радио Китай.

Информационната организация „ Блумбърг “ заяви, че представителите на английското и френско държавни управления са декларирали, че нямат проекти да блокират TikTok. Говорителят на английския министър председател също уточни, че Борис Джонсън към момента не e провел диалог на тази тематика с Доналд Тръмп. Освен това представител на немското държавно управление съобщи, че Германия сега не вижда опасности пред сигурността от китайското приложение, по тази причина няма желание да не разрешава потреблението му в страната.

Британското държавно управление разгласи неотдавна, че е одобрило проекта за преместването на централния офис на компанията ByteDance, компанията-майка на TikTok, в Лондон. Негов представител сподели, че избирането на Лондон е бизнес решение на компанията. „ Британският пазар е обективен и отворен за вложения. Преместването на централния офис на китайската компания ще подтиква икономическия напредък и заетостта в страната “, добави той.

Освен това на 4 август на Форум за сигурността в Аспън австралийският министър председател Скот Морисън съобщи, че страната му ще продължи да следи рисковете за сигурността, само че сега няма доказателства, че е належащо ограничението на TikTok. „ В момента няма никакви знаци, че това приложение е риск за сигурността на Австралия или ползите на австралийския народ “, уточни той.

На 3 август американският президент Доналд Тръмп даде 45 дни на "Майкрософт " да купи бизнеса на TikTok освен в Съединени американски щати. Технологичният колос "Майкрософт " разгласи, че продължава незабавните договаряния със притежателя на платформата за видеосъдържание ТикТок (TikTok) китайската компания "БайтДенс " (ByteDance) за придобиването на бизнеса ѝ в Съединени американски щати и още три страни. Готовността на "Майкросфот " е да завърши диалозите "не по-късно от 15 септември ".

Информацията идва ден, откакто "Уолстрийт Джърнъл " заяви, че американската компания е спряло тези диалози поради оповестеното в петък желание на американския президент Доналд Тръмп да забрани платформата в Съединени американски щати. Съобщено бе, че офертата е на бюрото на Тръмп и се чака неговото мнение.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР