Трите големи европейски сили - Великобритания, Франция и Германия -

...
Трите големи европейски сили - Великобритания, Франция и Германия -
Коментари Харесай

Париж: Важно е Европа да остане единна по отношение на Иран

Трите огромни европейски сили - Англия, Франция и Германия - би трябвало да останат единни по въпроса за Иран, съобщи в петък френски представител. Той сподели това, до момента в който международните сили се готвят да обсъдят връзките с Техеран и други тематики на срещата на върха на Г-7, съобщи Ройтерс.

" Важно е да запазим формата Е-3 (Великобритания, Франция и Германия) ", сподели представителят. Той добави, че Франция чака Англия да се придържа към нормалните си позиции, що се отнася до Иран и други въпроси, измежду които климатичните промени и биоразнообразието.

Малко е евентуално Лондон да промени позицията си по иранския въпрос на форума на Г-7 макар плануванаъа среща сред премиера Борис Джонсън и президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, съобщи през днешния ден английски дипломатически източник.

" Ние сме огромни последователи на Съвместния изчерпателен проект за деяние (споразумението с Иран за нуклеарната му програма). Смятаме, че е доста значимо Иран да не се снабди с нуклеарни оръжия ", съобщи дипломатът в навечерието на Г-7 в Биариц, където ще се срещнат Джонсън и Тръмп. " Важно е то (споразумението) да се резервира и не считам, че ще откриете каквито и да било промени в позицията на английското държавно управление ", добави той.

Източникът съобщи, че е извънредно значимо Иран да извършва напълно съглашението. Той счита, че Джонсън ще изслуша американската позиция, само че радикални промени в метода (на Великобритания) няма да има.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР