Трите газови тръби от Русия за Германия в Балтийско море

...
Трите газови тръби от Русия за Германия в Балтийско море
Коментари Харесай

Трите газови тръби под Балтийско море аварираха

Трите газови тръби от Русия за Германия в Балтийско море аварираха, в резултат на фрапантния спад на налягането. Два от течовете са покрай двойния водопровод Северен поток 1 на североизток от датския остров Борнхолм, а третият е покрай тръбата на Северен поток 2 край югоизточния бряг на острова, оповестиха датските морски управляващи във вторник, представени от POLITICO.

Около тръбопровода на юг от Борнхолм управляващите откриха неразрешена зона от 5 морски благи. Балтийските морски организации координират дейностите си. Подводното приключване е закрепено на евентуална дълбочина от 60 до 70 метра.

„ Изтичането е рисково. Навигацията е неразрешена “, сигнализираха датските морски управляващи.

Северен поток 2 не е в употреба, само че все пак бе запълнен със 117 млн. куб. м природен газ на стойност 213 млн. евро по настоящи цени, с цел да се увеличи налягането в газопровода до 300 бара в очакване да бъде пуснат. Германия обаче замрази утвърждението на газопровода след нахлуването на Русия в Украйна.

На брега на Германия налягането в тръбопровода към този момент е 7 бара, заяви немският инфраструктурен регулатор. „ Днес бяхме осведомени от мрежовия оператор Gascade, че е имало внезапен спад на налягането в тръбопровода Северен поток 2. Все още нямаме изясненост по отношение на аргументите и точните обстоятелства “, означи немският регулатор в особено изказване.

Двуструнната подводна газова връзка минава 1200 километра през съветски, финландски, шведски, датски и немски териториални води.

Nord Stream 2 AG, притежател и оператор на газопровода към момента не е коментирал обстановката. Паралелният газопровод Северен поток 1 бе пуснат в употреба през 2012 година Той има потенциал от 55 милиарда куб. м годишно, само че Русия спря да изпраща газ до Германия, потвърждавайки, че газопроводът се нуждае от поддръжка. Германски политици упрекват Кремъл, че симулира поправки, с цел да отмъсти на поддръжката на Европейски Съюз за Украйна против продължаващата съветска инвазия.

Nord Stream AG, компанията, която има и експлоатира газопровода, призна късно нощес, че „ диспечерите на контролния център на Северен поток 1 записаха спад на налягането на двата низа на газопровода. Причините се проверяват. “

Като се има поради, че бяха нужни седмици, с цел да се изпълни Северен поток 2 с това количество газ, скоростта на спада на налягането – съвсем за една нощ, допуска по-скоро огромно приключване, а не опит на съветската страна да върне назад доставката, показаха специалисти. „ Изглежда извънредно малко евентуално течовете по два разнообразни тръбопровода да се случват едновременно. Затова считам, че би трябвало да приемем, че основаването на тези течове е съзнателно “, съобщи Матеуш Кубяк, енергиен анализатор в основаната във Варшава консултантска компания Esperis. Според него нито Западът, нито Украйна имат сметка да саботират тръбопроводите, „ изключително откакто газовите потоци към този момент са спрени в тази ситуация със Северен поток 1 или в никакъв случай не са започвали, какъвто е казусът със Северен поток 2.

За разлика от петролните разливи, природният газ, прочут също като метан, излиза на повърхността и води до последствия за климата. Той е мощно запалителен и има толкоз мощен резултат на световно стопляне, че е отъждествен на „ CO2 върху стероиди ”.

„ Веднага щом газообразният метан се издигне над морската повърхнина в атмосферата, той способства доста за парниковия резултат “, изясни Саша Мюлер-Крайнер, федерален шеф на Неправителствени организации Environmental Action Germany. „ Значителният спад на налягането, който към този момент се случи в тръбопровода Северен поток 2, дава съображение да се притесняваме, че това е огромна повреда и че обилни количества от рисковия парников газ метан към този момент са изтекли в Балтийско море “, допусна Мюлер-Крайнер, добавяйки: " Следователно утвърждението на тръбопровода би трябвало да бъде анулирано неотложно от съображения за сигурност и отбрана на климата. "
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР