Трите балтийски страни обявиха, че в скоро време ще премахнат

...
Трите балтийски страни обявиха, че в скоро време ще премахнат
Коментари Харесай

Балтийските страни обявиха обща зона за движение

Трите балтийски страни оповестиха, че в скоро време ще отстранен рестриктивните мерки над пътуванията и ще основат между тях обща зона за свободно напредване след забавянето на разпространяването на новия ковид, съобщи Франс прес.
" От 15 май отменяме рестриктивните мерки за литовски, латвийски и естонски жители, които пътуват сред балтийските страни ", съобщи министър председателят на Литва Саулюс Сквернелис след диалози с двамата си сътрудници от Латвия и Естония.
Литва е затворила границите си за множеството чужденци, а Латвия и Естония ускориха охранителните ограничения в средата на март за преодоляване на епидемията, напомня Българска телеграфна агенция.
Трите държавни управления оповестиха, че степента на заразяване е спаднала задоволително, с цел да може да се възобнови свободното напредване и да се отстрани наложителната 14-дневна карантина за жители на балтийските страни.
В близко бъдеще трите балтийски страни може да поканят Полша и Финландия да се причислят към тяхната зона за свободно напредване, заяви от своя страна президентът на Латвия Егилс Левитс.
Трите балтийски страни, които са с общо население 6 милиона души, през днешния ден потвърдиха 4041 инфектирани, включително 120 умряли.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР