Трите български отбора, които могат да вземат участие в груповата

...
Трите български отбора, които могат да вземат участие в груповата
Коментари Харесай

Българските отбори научиха съперниците за Купата на ФИБА Европа

Трите български тима, които могат да вземат присъединяване в груповата фаза на шампионата за Купата на ФИБА Европа, научиха имената на евентуалните си противници, откакто през днешния ден в Мюнхен бе изтеглен жребият в груповата фаза.

Вицешампионът на страната Левски Лукойл попадна в група " F ", където е и белоруският Цмоки Минск. Другите два отбора в потока на " сините " ще бъдат квалификанти. Единият ще бъде спечелилият от двойката Борисфен (Беларус) - Днипро (Украйна), а другият - от спечелилия от двойката в квалификациите за Шампионската лига сред Капфенберг Булс (Австрия) и Киев Баскет (Украйна).

Берое, който преди да доближи до групите на шампионата ще би трябвало да премине през холандския Лайден в квалификациите ", ще играе в група " А ", където са още унгарският Печ, изгубилият от потока от Шампионска лига - Морнар Бар (Черна гора) - Донар Грьонинген (Унгария)/Бенфика (Португалия) и изгубилият от двойката от Шампионската лига Интер Братислава (Словакия) - Фрибург Олимпик (Швейцария).

Шампионът на България Балкан Ботевград също може да попадне в шампионата, в случай че отпадне от шведския Сьодертале Кингс в първия кръг на квалификациите в Шампионската лига или от белгийския Антверп Джайънтс във втория. " Зелените " ще бъдат в група " G ", където място откриха още съветският Енисей Крайсноярск, спечелилият от квалификацията Раховечи (Косово) - Клуж-Напока (Румъния).

Груповата фаза на Купата на ФИБА Европа стартира на 16 октомври.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР