Трите български гимнастички Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн

...
Трите български гимнастички Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн
Коментари Харесай

Три рускини и три българки във временното класиране на бухалки

Трите български гимнастички Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн стартираха леко нервно третия спортен ден от Световното състезание по художествена гимнастика в Баку, Азербайджан. Грациите извършиха своите съчетания в квалификациите с бухалки.

Първа от нашия отбор излезе капитанът Невяна Владинова. Нейното излизане се забави поради оценка на предходна състезателка. Леката раздразнителност пролича при осъществяването ѝ, със спестени детайли, като получи оценка от 20.300 точки (12.000 за компликация и 8.300 за изпълнение).

Малко след нея се появи Катрин Тасева, която позволи изпускане в първата част от съчетанието. Оценката на грацията ни е 20.400 (12.700 за компликация и 7.700 за изпълнение).

Най-младата, само че и най-успешно представящата се досега на шампионата от българките, Боряна Калейн се появи трета, като за своето комбиниране на бухалки получи 21.350 точки (13.200 за компликация и 8.150 за изпълнение).

Така във краткотрайното нареждане класирането на бухалки наподобява по следния метод: три рускини на първите три места (Арина Аверина, Дина Аверина, Екатерина Селезньова), и три българки на идващите три (Боряна Калейн, Катрин Тасева и Невяна Владинова). За финалите на уредите обаче се класират единствено по две гимнастички от една страна.

Състезанието към момента е в разгара си и мъчно могат да бъдат правени прогнози дали тези оценки ще бъдат задоволителни на грациите ни за влизане във край на този апарат, или най-малко за Боряна Калейн. Гимнастичките ни не престават надпреварата в четвъртък, с квалификациите на лента.

В квалификациите за многобоя Боряна Калейн продължава да е на трето място във краткотрайното нареждане със общ брой 64.400 точки, до момента в който Катрин Тасева е на 5-а позиция с 60.300 точки.

В отборното нашите три девойки за краткотрайно трети.

Вечерта от 18.30 часа са финалите на бухалки и лента, като надпреварата ще бъде излъчено по NOVA SPORT.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР