Тристранните консултации между Русия, Украйна и Европейския съюз за транзита

...
Тристранните консултации между Русия, Украйна и Европейския съюз за транзита
Коментари Харесай

На 19 септември ще се проведе среща Русия-Украйна-ЕС за транзита на газ

Тристранните съвещания сред Русия, Украйна и Европейския съюз за преноса на газ ще се състоят на 19 септември, заяви пред публицистите съветският министър на енергетиката Александър Новак, представен от ТАСС и " Фокус ".

„ Ние с господин Шефчович (вице-председателят на Европейска комисия за енергийния съюз Марош Шефчович) обсъждахме тази дата. Доколкото разбрах, украинската страна също е съгласувала тази дата. Считаме за съгласувана датата 19-ти. Ние, от съветска страна, сме подготвени да проведем такива договаряния “, съобщи той.

Шефчович сподели предишния петък, че е провел телефонен диалог с ръководителя на Министерството на енергетиката на РФ, по време на който „ беше реализирано съглашение за осъществяване на тристранни министерски съвещания преди края на този месец “. Тогава той означи, че „ точната дата ще бъде оповестена, когато консултациите с украинската страна приключат “.

Основната тематика на срещата ще бъде разискване на изискванията за доставка и пренос на съветски газ за Европейски Съюз през територията на Украйна от 2020 година, т.е. след привършване на настоящия директен контракт.

Европейската комисия предлага на Русия и Украйна да сключат нов дълготраен директен контракт за интервал от 10 години с обезпечен годишен размер газ, изпомпван през украинската ГТМ. Това би трябвало да обезпечи на Киев доходи от Русия в размер до 3 милиарда $ годишно като заплащане за пренос. Русия просто предлага да удължи сегашния контракт за една година. /focus-news.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР