Триполи. Стана известно, че американското командване е взело решение за

...
Триполи. Стана известно, че американското командване е взело решение за
Коментари Харесай

„Военное обозрение“: Действията на маршал Хафтар принуждават САЩ да изтеглят контингента си от Либия

Триполи. Стана известно, че американското командване е взело решение за контингента си в Либия, където преди няколко дни армията на маршал Халиф Хафтар стартира нахлуване против Триполи. Така нареченото Африканско военно командване (АфриКом) декларира, че решението се състои в нуждата от краткотрайно извеждане на американските войски от Либия, предава съветският профилиран портал „ Военное обозрение “ .
Отбелязва се, че по едно и също време с извеждането ще се реализира мониторинг на положението на нещата на либийска територия.
Американското командване към този момент не оповестява къде точно ще се предислоцира контингента, който се намира в Либия. Според някои информации, той може да бъде трансфериран в Тунис, а съгласно други – в Италия.
Според информацията на медията, в Либия са били ситуирани няколкостотин американски военнослужещи, като главната част е била съсредоточена в столицата на страната Триполи и в регионите на обектите на петролната индустрия. Между другото, отбелязва „ Военное обозрение “, след нашествието на НАТО в Либия част от либийската нефтена промишленост минава под контрола на западните компании.
Порталът цитира думите на командващия АфриКом Томас Валдхаузер за „ все по-усложняващата се конюнктура в страната. От командването са отбелязали, че „ настъплението на армията на Хафтар дестабилизира ситуацията и принуждава да се подхващат изключителни ограничения “.

Превод и редакция: Иван Христов

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР