Триполи. Най-малко четирима души са загинали в резултат от ракетен

...
Триполи. Най-малко четирима души са загинали в резултат от ракетен
Коментари Харесай

Reuters: Триполи бе подложен на ракетен обстрел, четирима загинали

Триполи. Най-малко четирима души са починали в следствие от ракетен обстрел на либийската столица, съобщи публично лице от основаното в Триполи „ Правителство на националното единодушие “ (ПНС) пред Reuters .
Близо две седмици след началото на офанзивата на Либийската национална войска (ЛНА), ръководена от Халифа Хафтар, това бе първият случай на обстрел по южните квартали на града, като детонациите са били чути и в центъра на Триполи, който към този момент остава непокътнат от бойните дейности, отбелязва медията.
Според представителят на локалната работа за бързо реагиране Осама Али, минимум двама души са починали, а други осем са ранени. Друго публично лице е декларирало пред либийския ефирен канал „ Алахар “, че починалите са минимум четирима, а потърпевшите 20.
Силите на ПНС упрекнаха ЛНА за ракетния обстрел на жилищните региони, само че от армията на Хафтар направиха изказване, че нямат нищо общо с това и вместо това упрекнаха интернационално приетото държавно управление на Файез Сарадж.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР