Триполи. Министър председателят на либийското Правителство на националното съгласия Фаиз

...
Триполи. Министър председателят на либийското Правителство на националното съгласия Фаиз
Коментари Харесай

ТАСС: Премиерът на Либия заплаши с международен съд всички участници в настъплението към Триполи

Триполи. Министър ръководителят на либийското Правителство на националното единодушия Фаиз Сарадж в събота заплаши с интернационален съд всички участници в настъплението на Либийската национална войска (ЛНА), командвана от фелдмаршал Халиф Хафтар към Триполи, осведоми ТАСС .
" Ще подадем искове в либийски и в интернационален съд против всички участници във военните интервенции ", цитира Сарадж телевизионният канал Al Arabiya. „ Призовавам интернационалната общественост да не поддържа опитите на Хафтар да трансформира Либия във военизирана страна. Нужна е всеобща готовност, която да се опълчи на Хафтар ".
Ръководителят на ръководещия от Триполи кабинет е изразил удивлението си, че Хафтар е взел решение да настъпи към столицата. " Постоянно се стремим да укрепим единодушието сред всички страни в Либия, водят се договаряния с всички заинтригувани представители на либийското общество. Удивени сме от войнстващата изразителност на Хафтар след напредъка, който постигнахме по въпроса за политическото урегулиране на процесите в страната ", е декларирал той и е подчертал, че поддържа напъните на Организация на обединените нации за разрешаване на спора.

Превод и редакция: Ивелина Ватова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР