Трио Владигеров ще изнесат концерт на 27-ми август от 20.00

...
Трио Владигеров ще изнесат концерт на 27-ми август от 20.00
Коментари Харесай

Трио Владигеров с концерт на Флората

Трио Владигеров " ще изнесат концерт на 27-ми август от 20.00 часа в Експо център " Флора Бургас ". Екатерина /пиано/, Александър /тромпет и флюгелхорн/ и Константин /пиано и кларинет/ са родени в София в дома на изтъкнатия диригент и композитор Александър П. Владигеров и актрисата Величка Чобанова - Владигерова.
Първите стъпки в музиката вършат под управлението на татко си и под въздействието на артистичния дух в дома Владигерови. Тримата са ученици на НМУ " Л. Пипков " и ДМА " П. Владигеров " в София, а след това и на Университета за музикално-сценични изкуства и Консерваторията във Виена. Вече повече от двайсет години живеят и работят във Виена, като всеки следва своят личен креативен път и развиване като музикант.
Създават " Трио Владигеров " поради голямата наслада да музицират дружно. Проектите на триото имат за цел да показват музикалната традиция на фамилия Владигерови в нейното развиване през три генерации. Към голямото и неоценимо като художествена стойност музикално завещание тримата се отнасят с дълбока респект. Съхраняването на неговата достоверност има водещо значение в създаването на всяка нова музикална концепция.
През последните 10 години братя Владигерови издават пет албума със лични композиции: " Влюбеният друмник " (2007г.), " За огромните и дребни неща " (2011г.), " Мечтаейки за фантазиите " (2014 г.), " Посветени звуци " (2014г.) и " The Rag Waltz Time " (2017г.), в които с виртуозна лекост и богата фикция декларират своята характерност и самобитен композиторски почерк.
Концертните осъществявания на триото са жива ретроспекция на музика, основана в продължение на 120 години от три разнообразни генерации, черпили опит и ентусиазъм от благосъстоянието на българския фолклор.
Трио Владигеров изнася концерти в Австрия, България, Белгия, Англия, Германия, Италия, Канада, Русия, Швейцария, Унгария, Полша и Чехия.
Билети за концерта на " Трио Владигеров " можете да намерите на касата на Експо център " Флора ", на цени от 10 лева, а за пенсионери и учащи - 5 лева
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР