Трини Лопес, който беше най-известен с хита си If I

...
Трини Лопес, който беше най-известен с хита си If I
Коментари Харесай

Коронавирус уби Трини Лопес, певец и актьор от „Мръсната дузина“

Трини Лопес, който беше най-известен с шлагера си „ If I Had A Hammer “ ( " Ако имах чук " ), е умрял на 83-годишна възраст в дома си в Палм Спрингс. Неговият непосредствен другар и помощник Лопес Джо Чавира е удостоверил гибелта му пред „ Фокс нюз “ във вторник и е прецизирал, че тя е настъпила вследствие затруднения от ковид.

 Според Чавира, през последните два месеца Лопес няколко пъти е влизал в болница, като в това време е работил и за стратегия на локална телевизия, събираща на средства за помощ на най-тежко засегнатите от икономическия спад, провокиран от пандемията.

 Новината в началото бе обявена от списание Palm Springs Life, отдадено на  района, в който Лопес живееше от дълго време, посредством обява в Instagram, и фотография на Лопес, който държи великански чук като китара.

  " Трини Лопес, която живее в Палм Спрингс от 60-те години на предишния век, умря 11 август —  се споделя в известието. — Една от добре познатите песни от хитовия му албум от 1963 година беше " If I Had A Hammer " “. (У нас по същото време Емил Димитров изпълняваше български кавър на същата ария - „ Ако имах чук “.)
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР