Тринадесет обвинени за участие в организирана престъпна група за разпространение

...
Тринадесет обвинени за участие в организирана престъпна група за разпространение
Коментари Харесай

13 обвинени за разпространение на дрога получиха присъди |

Тринадесет упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група за разпространяване на опиати в София и страната получиха ефикасни и условни присъди по досъдебно произвеждане на Специализираната прокуратура.

Четирима от тях към този момент са в Софийския затвор, откакто на 9 октомври 2020 година Специализираният углавен съд утвърди съглашението им с прокуратурата. Двама от участниците ще изтърпяват санкции от по 2 години и 2 месеца отнемане от независимост при първичен непоколебим режим, наложени са им и по 10 000 лева санкция. Другите двама получиха 1 година и шест месеца и 10 месеца отнемане от независимост, както и по 2500 лева санкция, оповестиха от държавното обвиняване.

Условни санкции сред 2 години и 1 година и 8 месеца отнемане от независимост с изпитателен период сред 3 година и 6 месеца и 4 година получиха упрекнатите с по-малко присъединяване в незаконната активност. Повечето от тях за наказани и на санкции от по 2500 лева

Всеки от наказаните призна виновността си за присъединяване в незаконната група, множеството от тях - за държане и разпространяване на наркотични субстанции, а двама – и за държане на муниции и изнудване. Всички те ще би трябвало да платят солидарно 1685 лева разходи по делото.

Наркогрупата от 17 души бе обезвредена на 18 ноември 2019 година Организаторът и началник на незаконното съдружие се укрива от този момент и материалите за него са отделени в друго дело. Трима от участниците отхвърлиха да сключат съглашение с прокуратурата и правосъдното дело против тях ще се преглежда по общия ред.

Събраните доказателства сочат, че от началото на януари 2016 година групата е разпространявала в София и страната канабис, амфетамин, метамфетамин, екстази и редица други опиати. Различни количества от тях за десетки хиляди левове бяха открити в жилища в няколко столични квартала, коли, сервизни пространства, хотелска стая на Гребна база „ Панчарево “. Действията по обезвреждане на групата започнаха по време на продажба на амфетамин на едро в столична бензиностанция.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР