Триметрова арт инсталация от пластмасови и метални отпадъци ще бъде

...
Триметрова арт инсталация от пластмасови и метални отпадъци ще бъде
Коментари Харесай

3-метрова композиция от отпадъци ни провокира

Триметрова арт апаратура от пластмасови и железни боклуци ще бъде издигната на инфо-пункта на Аз, Ти, Пловдив! на пл Ст. Стамболов на 14-тото издание на самодейността НОЩ/Пловдив, която ще се организира от 13 до 15 септември. Автори на творбата са пловдивските образни създатели Flash (Мария Трифонова) и Мира Мохсен. Те желаят да предизвикат нови диалози по тематиката за понижаване на отпадъците, за тяхното преработване и за потребността да подобрим средата, в която живеем. Тези три тематики са водещи в активността на платформата за чиста градска среда „ АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ! “, с чието партньорство ще бъде основана композицията.

„ Ние се усещаме виновни жители и вършим това, което можем като актьори – рециклираме посредством изкуство. Това, което е отпадък за някой, за други може да е богатство. “ – споделят Flash и Mira Rama. „ Апелът ни към съгражданите ни е всеки да се замисли, какво би могъл да направи за намаляването на боклука и да се задейства “ – допълват те.

Проектът е наименуван „ 7 грама “, защото съгласно някои проучвания човек гълтам такова количество пластмаса всяка година в резултат на замърсяването и на използването на голям брой опаковки за еднократна приложимост.

Съпричастността на художничките към тематиката за чистотата на града не е нова. По-рано през годината Flash изрисува контейнери за отпадък в квартал „ Смирненски “ в Пловдив по покана на „ АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ! “.

Тазгодишното издание на самодейността НОЩ/Пловдив ще се организира с концепцията за Чисто събитие, като си партнира с платформата за чиста градска среда „ АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ! “ в няколко аспекта. Активистите за чиста градска среда ще провеждат разполагането на кошове за разделно събиране на боклуци по Главната улица в Пловдив и на някои от най-големите начинания. На площад „ Стефан Стамболов “ ще бъде ситуиран главният ъгъл на „ АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ! “, където доброволци на самодейността ще коментират потребността от понижаване на отпадъците и тяхното преработване. На място ще бъдат проведени и занимателни просветителни игри за дребни и огромни.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР