Тримесечно бебе е успяло три пъти да се зарази с

...
Тримесечно бебе е успяло три пъти да се зарази с
Коментари Харесай

Майка разказва: Бебето ми вече три пъти се срещна с К19

Тримесечно бебе е съумяло три пъти да се болести с К19. За това споделя пред бТВ майка му Милена Божилова.

„ Първата му среща още при раждането, беше в пика на „ Делта вълната “. Месец по-късно една от сестрите му беше позитивна. Той имаше леки признаци. И последният път преди 2 седмици, когато имаше позитивен тест – сигурно това беше „ Омикрон “. Беше неуместно. Аз въобще не имах вяра, че може още веднъж да излезем позитивни “, описа майката.

Казва, че и в този момент не е изцяло спокойна за фамилията си: „ Задължително си имам едно на разум. Вече не мога да допускам, че откакто човек е преболедувал – нищо не може да се случи “. „ Омикрон “ сполучливо заобикаля към този момент построения имунитет, предизвестяват вирусолози. Той към този момент има 4 подварианта, само че B.A.2, който е открит и у нас, набира сили. Вече е открит в близо 60 страни.

„ По-лесно от Омикрон се предава, само че клиничната картина е същата, имунизациите защищава по същия метод. Засега нямаме данни да е обвързвано с пътешестване. При всички, без един, болестта протича леко, те са били на домашно лекуване “, посочи шефът на НЦЗПБ проф. Ива Христова. Проф. Христова не чака подвариантът да докара до повишаване на случаите. А специалистите към този момент виждат първи признаци, че вълната затихва.

„ Като че ли следим едно задържане на заболеваемостта в платото на кривата. И считам, че ще стартира постепенно и последователно намаляване на Коронавирус. По-категорично бих споделила, че през топлите месеци на годината ще затихне епидемиологичния развой “, съобщи епидемиологът проф. Дойчева.

Всеки идващ вид е по-заразен, тъй като това е методът на вируса да оцелее, добавя специалистът. Вече е ясно по какъв начин ще стартира вторият образователен период. В 4 области у нас всички възпитаници ще учат присъствено. Това излиза наяве от систематизирана информация министерството на образованието за графика, при който ще стартира вторият. Класове онлайн няма да има в Разград, Силистра, Търговище и Шумен. Във всички области децата от 1. до 4. клас ще учат присъствено.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР