Тримесечни изменения По предварителни сезонно изгладени данни през третото тримесечие

...
Тримесечни изменения По предварителни сезонно изгладени данни през третото тримесечие
Коментари Харесай

Намаление в превозените товари, но увеличение по отношение на пътниците в транспорта за тримесечието

Тримесечни промени



По предварителни сезонно изгладени данни през третото тримесечие на 2017 година спрямо предходното тримесечие се следи понижение на превозените товари от товарния превоз с 10.0%. При осъществената работа обаче е записано нарастване с 3.1% (фиг. 1), демонстрират данните на Националния статистически институт.

Превозените пасажери и осъществената работа от пътническия превоз (сухопътен, воден и градски електротранспорт) се усилват надлежно с 1.9 и 2.4% по отношение на второто тримесечие на 2017 година (фиг. 2).



Годишни промени

По предварителни данни през третото тримесечие на 2017 година в съпоставяне със съответното тримесечие на 2016 година се следи растеж както при превозените товари, по този начин и при осъществената работа от товарния сухопътен и воден превоз.

През третото тримесечие на 2017 година превозените пасажери от пътническия превоз (сухопътен, воден и градски електротранспорт) се усилват със 17.9% по отношение на същия интервал на миналата година, до момента в който осъществената работа понижава с 4.8%.

Сухопътен превоз

През третото тримесечие на 2017 година превозените товари от сухопътния превоз са 34 108.1 хиляди т, или с 2.4% повече по отношение на съответното тримесечие на 2016 година (фиг. 3), което главно се дължи на вътрешните транспорти на автомобилния и железопътния превоз.

Извършената работа също нараства и доближава 10 718.6 млн. ткм (фиг. 3) вследствие на по-голямото приблизително транспортно разстояние при интернационалните транспорти.



Броят на превозените пасажери от сухопътния превоз през третото тримесечие на 2017 година е 110 543.5 хиляди, или с 9.9% повече по отношение на същия интервал на миналата година (фиг. 4), което е вследствие на по-големия брой превозени пасажери при вътрешните транспорти. При автобусния превоз се следи нарастване от 10.5%, до момента в който при железопътния - понижение с 0.2%.

Същевременно осъществената работа бележи спад от 7.5% и доближава 3 342.8 млн. пътниккилометра. Намалението се дължи главно на автобусните транспорти, при които е регистриран спад от 8.5% спрямо третото тримесечие на 2016 година.

Воден превоз

Превозените товари от речния и морския превоз през третото тримесечие на 2017 година понижават с 14.2% по отношение на съответното тримесечие на 2016 година вследствие на по-малкото количество превозени товари както от речния, по този начин и от морския превоз. Извършената работа също понижава с 2.9% заради по-малкото разстояние, на което са били превозени товарите от морския превоз.

През третото тримесечие на 2017 година при водния пътнически превоз се следи понижение както на превозените пасажери, по този начин и на осъществената работа - надлежно с 6.8 хиляди пасажери и с 336.3 хиляди пътниккилометра. Намалението се дължи главно на по-малкия брой превозени пасажери при интернационалните транспорти на морския превоз.

Градски електротранспорт

През интервала юли - септември 2017 година предприятията от градския електротранспорт (трамваен, тролейбусен и метро) са превозили общо 65 957.0 хиляди пасажери, или с 16 839 хиляди пасажери повече по отношение на същия интервал на миналата година. Увеличение е записано при всички типове електротранспорт, като то е най-голямо при тролейбусните и трамвайните транспорти.

Извършената работа, измерена в пътниккилометри, също нараства (с 35.2%) вследствие на по-голямото приблизително транспортно разстояние, на което са били превозени пасажерите от метрополитена.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР