Тримесечни изменения По предварителни сезонно изгладени данни през четвъртото тримесечие

...
Тримесечни изменения По предварителни сезонно изгладени данни през четвъртото тримесечие
Коментари Харесай

Спад на превозените товари и пътници в транспорта

Тримесечни промени

По предварителни сезонно изгладени данни през четвъртото тримесечие на 2017 година спрямо предходното тримесечие се следи понижение на превозените товари от товарния превоз със 7.3%. При осъществената работа също е регистриран спад от 6.2% (фиг. 1), сочи проучване на Националния статистически институт.

Превозените пасажери и осъществената работа от пътническия превоз (сухопътен, воден и градски електротранспорт) понижават надлежно с 2.3 и 5.7% по отношение на третото тримесечие на 2017 година (фиг. 2).



Годишни промени

По предварителни данни през четвъртото тримесечие на 2017 година в съпоставяне със съответното тримесечие на 2016 година е регистриран спад както при превозените товари, по този начин и при осъществената работа от товарния сухопътен и воден превоз.

През четвъртото тримесечие на 2017 година превозените пасажери и осъществената работа от пътническия превоз (сухопътен, воден и градски електротранспорт) понижават надлежно с 0.7 и 8.1% по отношение на същия интервал на миналата година.

Сухопътен превоз

През четвъртото тримесечие на 2017 година превозените товари от сухопътния превоз са 31 557.4 хиляди т, или с 4 779.1 хиляди т по-малко по отношение на съответното тримесечие на 2016 година, което главно се дължи на вътрешните транспорти на автомобилния превоз.

Извършената работа също понижава и доближава 10 170.8 млн. ткм вследствие на по-малкото приблизително транспортно разстояние при интернационалните транспорти.

Броят на превозените пасажери от сухопътния превоз през четвъртото тримесечие на 2017 година е 118 334.1 хиляди, или с 4.4% по-малко по отношение на същия интервал на миналата година, което е вследствие на по-малкия брой превозени пасажери както при вътрешните, по този начин и при интернационалните транспорти. При железопътния превоз се следи нарастване от 0.1%, до момента в който при автобусния - понижение с 4.6%.

Същевременно и осъществената работа бележи спад от 10.2% и доближава 2 870.7 млн. пътниккилометра. Намалението се дължи главно на автобусните транспорти, при които е регистриран спад от 11.4% спрямо четвъртото тримесечие на 2016 година.

Воден превоз

Превозените товари от речния и морския превоз през четвъртото тримесечие на 2017 година понижават с 8.9% по отношение на съответното тримесечие на 2016 година, вследствие на по-малкото количество превозени товари както от речния, по този начин и от морския превоз. Извършената работа също понижава с 6.7% заради по-малкото разстояние, на което са били превозени товарите от морския превоз.

През четвъртото тримесечие на 2017 година при водния пътнически превоз се следи понижение както на превозените пасажери, по този начин и на осъществената работа - надлежно с 6.4 хиляди пасажери и с 221.8 хиляди пътниккилометра. Намалението се дължи на по-малкия брой превозени пасажери при интернационалните транспорти на морския и речния превоз.

Градски електротранспорт

През интервала октомври - декември 2017 година предприятията от градския електротранспорт (трамваен, тролейбусен и метро) са превозили общо 73 355.0 хиляди пасажери, или с 4 234 хиляди пасажери повече по отношение на същия интервал на миналата година. Увеличение е записано при всички типове електротранспорт, като то е най-голямо при тролейбусните и трамвайните транспорти.

Извършената работа, измерена в пътниккилометри също нараства (с 11.3%) вследствие на по-голямото приблизително транспортно разстояние, на което са били превозени пасажерите от метрополитена.



Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР