Тримата, задържани по престъпната схема за пренабиване на автомобилни идентификационни

...
Тримата, задържани по престъпната схема за пренабиване на автомобилни идентификационни
Коментари Харесай

Двама от схемата за пренабиване на номера излязоха от ареста под гаранция, третият с „подписка”

Тримата, арестувани по незаконната скица за пренабиване на автомобилни идентификационни номера, бяха пуснати от ареста през миналата седмица. В предходното съвещание  Районна прокуратура изиска непрекъснатия им арест, а съдът пусна с мярка за неотклонение „ парична гаранция ” от 3 хиляди лв. 53-годишната Албена Цолова, която е брачна половинка на посочения за уредник на схемата. Според държавното обвиняване нейното присъединяване се е изразявало в това да получава поръчки от разнообразни лица за замяна на номерата против сумата от 6000 лв.. 
Прочетете още
Другият, който бе пуснат с по лека мярка за неотклонение „ подписка ” беше 71-годишният Ивайло Василев, който е имал друга активност в схемата.  Главният участник  54-годишният Даниел Цолов  бе оставен  от районния съд в ареста. Дни по-късно той апелира ареста си пред Окръжен съд-Пловдив. Така по-горната инстанция го освободи от ареста с мярка за неотклонение „ парична гаранция ” в размер от 5 хиляди лв..

Припомняме, че те са привлечени като обвинени по член 345 А от Наказателен кодекс.  Срещу  тях са повдигнати обвинявания за укривателство в огромни размери, за изтриване на идентификационни номера на МПС и основаването на " подправени самоличности “ на коли, обект на закононарушение, в това число и в други страни.

На 25 август, при огромна интервенция на полицията са арестувани пет лица, всяко от което е имало друго присъединяване в незаконната скица. Началото на следствието е сложено през 2022 година, когато е арестуван първокласен автомобил " Ауди А6 " със заличени истински идентификационни номера и пренабити нови.

Той е открит в дома на един от обвинените в село Марково. След този случай, полицията разплита цялата скица, като открива лицата, които са забъркани. Оказва се, че брачната половинка на единия от обвинените е получавала поръчки от разнообразни лица за замяна на номерата против сумата от 6000 лв.. Другият обвинен, най-активният, е имал подизпълнители - гравьор, а също и лице, което е изготвяло документите за вписване с погрешно наличие. Задържано е и лицето, което е отдало помещение за тази незаконна активност.

“Групата е работила извънредно подмолно. На процедура никой не е имал достъп до главния обвинен. Свързването с него е ставало през брачната половинка му ”, обясни представителят на районната прокуратура Атанас Илиев в брифинг за медиите. 54-годишният главатар бил разделил всички задания на разнообразни лица - един подготвял плаките с новите номера на рами, различен оправял документите за регистрация на колите в КАТ. Той нямал даже лична база, където да сменя номерата, а различен човек му обезпечил помещение.

Директорът на полицията изясни, че арестите са осъществени в миг на деяние на обвинените. Бяха извършени  претърсвания на общо 5 адреса - в Пловдив, Марково и София. На един от тях са открити голям брой бланки за правене на регистрация на колите, а  основният обвинен е задържан във врачанското село Алтимир.

Един от упрекнатите Цветан Петров бе пуснат с   “парична гаранция ” в размер от 10 000 лева. 



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР