Тримата военнослужещи от Бригадното командване в Благоевград, които спасиха живота

...
Тримата военнослужещи от Бригадното командване в Благоевград, които спасиха живота
Коментари Харесай

Ето ги военните, спасили инвалид от горяща къща в Кюстендилско

Тримата военнослужещи от Бригадното командване в Благоевград, които избавиха живота на мъж от горяща къща в кюстендилското с. Пиперков чифлик, са ефрейторите Десислав Йорданов, Евгени Георгиев и редови войник Кристиян Георгиев.

Те пътували през днешния ден сутринта за работа към Благоевград и към 6,30 часа забелязали гъст черен пушек, който излиза от къща в селото. Веднага се насочили към постройката и извадили през прозореца на първия етаж трудноподвижен мъж. Само след минути огънят бързо лумнал и обхванал и първия етаж. Къщата била гредоред, поради което и пламъците бързо се разгаряли. Веднага след спасяването на мъжа, военнослужещите подали сигнал за пожар на тел. 112. Избутали автомобила му от двора на къщата, с цел да предотвратят възпламеняване. Пристигнали са два екипа огнеборци, които потушили пламъците.

67-годишният Георги Манолов е получил доста леки обгаряния и вдишал задушливия дим. След обзор в болница поискал да се върне още веднъж вкъщи си.

В селото разясняват, че само бързата интервенция на военните е избавила стопанина на къщата от жестока гибел.

Полицията обяснява аргументите за огнения пъкъл. " Предполагам, че е тръгнал от късо съединяване в остарялата електрическа апаратура. Вероятно запалването е от тавана. Вече разговарях с общината в Кюстендил, с цел да помогне за възобновяване на къщата, която е към 80% изгоряла ", сподели кметът на селото Стефан Котев.

Стопанинът е военноинвалид. Още като боец получил съществено заболяване и от този момент е пенсионер. Трудно се придвижвал и живеел самичък. Преди два месеца умрял брат му.

" Сега индивидът се върна у дома и е на първия етаж. Осигурили сме неща от първа нужда. При него дойде и родственик от Кюстендил. Като начало ще се оправим, само че би трябвало бързо да се направи ремонт, тъй като идва зима, почват дъждовете, а покривът е тотално изгорен. Надяваме се и положителни хора да оказват помощ, с цел да има дом индивидът ", добави кметът на селото.

Тримата военни пък споделят, че не се усещат герои, а просто се реагирали съответно, както би трябвало да работи всеки, който забележи човек в потребност. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР