Тримата служители от ДАИ-Пловдив - Димитър Янакиев, Станко Милушев и

...
Тримата служители от ДАИ-Пловдив - Димитър Янакиев, Станко Милушев и
Коментари Харесай

Задържаните служители на ДАИ-Пловдив изнудвали месарски бос за пари и луканки

Тримата чиновници от ДАИ-Пловдив - Димитър Янакиев, Станко Милушев и Паун Тенев, са били следени със СРС от 29 май т.г. Те водили дейни диалози с транспортни компании, на които правили инспекции в качеството си на инспектори. Привиквали ги в постройката на ДАИ и съответно и ясно им обяснявали, че имат нарушавания, като нерегистрирани транспортни средства и че техни водачи няма удостоверения за професионална подготовка.

" От цялото държание ставаше ясно, че тримата инспектори нямат желание да сформират актове, а поучаваха компаниите по какъв начин нещата могат да се нагласят ", описа прокурорът Георги Гешев.

Били осъществени разпити на очевидци. Само един от тях обаче - месарският необут Стоян Къртев декларирал изрично в показанията си, че са му желали пари и месни артикули, които създава. Къртев е един от огромните месопроизводители в Пловдивско и като подобен разполагал с камиони, които да разкарват стоката му.

Той е показал пред следствените органи, че е бил извикан на паркинг пред огромен търговски обект в града на тепетата, където е предал съответните суми и чантите с луканки. Адвокат Стефан Левашки, който пази Димитър Янакиев, посочи, че сумата на Къртев била 600 лева, плюс месни артикули, и я назова " кокошкарска работа "

Според прокурорът Гешев били са разпитани и други транспортни компании, които по думите му били обект на рекет от чиновниците на ДАИ, само че те не са дали съответни пояснения в поддръжка на обвиняването. Други сдружения обаче, също пострадали, са удостоверили схемата на инспекторите - приучване в ДАИ, разяснение, че има нарушавания и че те могат да се отстранят. Една от свидетелките, на име Трайчева, да вземем за пример показала лист с съответни заплащания към ДАИ. Друга, на име Радосвета Дончева, разказала по какъв начин на телефон й била изписана цифрата 300. Тя се сетила, че това е сумата, която би трябвало да даде, отишла до тоалетната, пухнала парите в кутия от цигари и ги оставила.

" Кой обаче е взел тези пари, не е ясно ", нападна обвиняването юрист Левашки.

Неговият клиент Димитър Янакиев е измамен и за това, че преди 2 години и половина холандски жител, който записал транспортна компания у нас, се оплакал, че бил изнудван за 5 000 хиляди лева Левашки посочи, че клиентът му разплака единствено с 1 апартамент в Свиленград. Той се преселил в Пловдив преди 10-тина години, а татко му закупил в града под тепетата огромен имот, от който получил 12 жилището против обезщетение. Янакиев и родителят му са някогашни митничари в Свиленград.

Адвокатите на тримата арестувани инспектори акцентират тяхното чисто правосъдно минало и упорстват клиентите им да бъдат освободени под парична гаранция. Предстои съдът да се произнесе. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР