Тримата пациенти, които са настанени в Хасковското инфекциозно отделение със

...
Тримата пациенти, които са настанени в Хасковското инфекциозно отделение със
Коментари Харесай

В изолатори: Последни новини за състоянието на тримата пациенти със съмнения за коронавирус в Хасково СНИМКИ

Тримата пациенти, които са настанени в Хасковското инфекциозно поделение със подозрения за ковид са в положително положение, заяви началникът на отделението доктор Красимира Кинова, представена от haskovo.live.

Д-р Красимира Кинова
Става дума за заварчик на 40 години , който се е завърнал от Шри Ланка и семейство, което е посетило Тайланд. Жената на 37 години и 56-годишният мъж са потърсили лекарска помощ, откакто са вдигнали висока темпратура.


И тримата споделят, че не са имали контакт с заболели при визитите си в страните. В Шри Ланка казусът на ковид е един, а в Тайланд са повече, само че двете страни са измежду рисковите.

Болните са настанени в обособени изолатори, а при тях медиците влизат със специфични защитни средства, заяви доктор Кинова. Все още в отделението нямат нужните защитни костюми, само че са поръчани такива.



Според лекарите, вероятнотта пациентите да са инфектирани с ковид е оскъдна. Изпратените за проучване кръвни проби на фамилията в Националната референтна лаборатория ще станат ясни на следващия ден.

Днес са изпратени проучванията на третия пациент- 40-годишният мъж, чийто резултати ще излезнат след няколко дни.



Инфекциозно поделение в Хасково сега е цялостно. Половината пациенти са с грип, другата -с хепатит, заяви още доктор Кинова.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР