Тримата нови министри поеха постоветеНовите министри на транспорта, регионалното развитие

...
Тримата нови министри поеха постоветеНовите министри на транспорта, регионалното развитие
Коментари Харесай

Ивайло Московски и Росен Желязков

Тримата нови министри поеха постовете
Новите министри на превоза, районното развиване и благоустройството и вътрешните работи встъпиха в служба, съобщи кореспондент на БГНЕС. Официална гала по предаване на поста имаше единствено в Министерство на вътрешните работи.

Пред постройката на транспортното министерство новият транспортен министър Росен Желязков съобщи, че влиза със смесени усеща. „ В подобен миг възприятията постоянно са смесени ”, съобщи някогашният ръководител на Комисията за контролиране на известията Желязков.

Заелият до момента поста Ивайло Московски, с който дружно влязоха в министерството, му пожела триумф. „ Той много постоянно си беше тук, тъй че това не му е първото влизане. Пожелавам му триумф, кураж и сили да ръководи умно и уравновесено този бранш ”, сподели Московски.

Новият вътрешен министър Младен Маринов одобри поста от досегашния Валентин Радев на гала в постройката на Министерство на вътрешните работи.

Маринов даде обещание да съблюдава приемствеността и постигнатото от неговия предходник Валентин Радев.

По време на публична гала в Министерство на вътрешните работи към този момент някогашният основен секретар съобщи, че главните му цели са образованието на фрагментите в системата и понижаване на броя на пътните катастрофи.

Младен Маринов съобщи, че се усеща разчувствуван и със сълзи на очи благодари на сътрудниците в Министерство на вътрешните работи, с които е бил 28 години. Благодарност и извинения сервира и на фамилията си.

“През цялото време с сътрудниците сме били на най-горещите точки, решавали сме комплицирани проблеми, които крепят институционалността и държавността, с убеждението сме, че са решавани в вярната посока “, означи Маринов.

Той акцентира, че за 28 години доста пъти е бил реформиран. „ Като се каже тази дума внася повече боязън, в сравнение с вяра за по-добро. Реформи би трябвало да има, би трябвало да продължим с укрепването на системата, гарантиране на мира на професионалната конструкция да извършва отговорностите “.

Новият министър акцентира, че като приоритет ще подчертава в образованието на чиновниците, които работят на терен, с цел да се оправят в сложни задания. “Залагам на приемствеността, сътрудниците би трябвало да се усещат сигурни “, даде обещание Маринов.

Неговият предходник Валентин Радев даде обещание да оказва помощ от Народното събрание по начертаната управническа промяна в Министерство на вътрешните работи. Пред медиите той още един път акцентира, че за година и четири месеца е направено доста – системата е нормализирана, понижен е броят на пътнотранспортните катастрофи и най-много сполучливо е опазена сигурността по време на българското европредседателство.

Двамата си размениха и дарове за спомен. Маринов подари на Радев картина от колажи със фотоси, в които взе участие досегашният министър и плакет на Министерство на вътрешните работи, а Радев – тиролска шапка и химикалка.

Новият районен министър Петя Аврамова и досегашният Николай Нанков направиха своите изявления в Народното събрание, незабавно след полагането на клетва от новите трима министри.

Нанков съобщи, че оставят подредена къща на добър собственик. Убеден съм, че Петя Аврамова ще се оправи повече от добре. Това, което направихме е честен акт, поемането на отговорност е реалност. Отговорността е политическа и експертна, дано бъдещето да приказва, добави Нанков.

От своя страна новоизбраният районен министър Петя Аврамова благодари на премиера за доверието, както и на всички нейни сътрудници.

„ Съзнавам отговорността, която поемам с този пост, ще държа на приемствеността и ще продължа всички положителни политики на предходните министри. Имам три целта: успеваемост, качество и надзор. За мен ще е скъпо да получа поддръжката на Нанков. Ще бъде скъпо да получа опция да употребяваме неговите познания и опит, ще разгадавам на професионализма, опита на всички чиновници на Министерство на регионалното развитие.

Отговорен човек съм, ще се допирам на опита на знанията на всички в сферата, ще работя взаимно с общините, ще работя взаимно и с сектора и съсловните организации.

Вярвам, че ще успеем да свършим работата, която ни следва и тя е за облагородяване на нашата страна, за положителни пътища, за добра градска реда, акцентира Аврамова. Всеки носи политическа отговорност, одобрявам акта, който направиха сътрудниците и министър Нанков като честен акт на съпричастност към това, което се случи, добави още Аврамова. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР