Тримата нови министри, гласувани от парламента, заеха постовете си, след

...
Тримата нови министри, гласувани от парламента, заеха постовете си, след
Коментари Харесай

Новите министри поеха властта и обещаха приемственост

Тримата нови министри, гласувани от Народното събрание, заеха постовете си, откакто одобриха властта от предшествениците си.

В Министерство на вътрешните работи би трябвало да има промени и ще продължи да има, само че би трябвало да продължим подсилване на системата на професионалната конструкция, сподели новият вътрешен министър Младен Маринов при встъпването си в служба, който одобри поста от досегашния министър Валентин Радев пред цялото професионално управление на Министерство на вътрешните работи.

Снимка: БГНЕС

По думите на Маринов акцент и приоритет ще бъде образованието с практическа устременост, с цел да се увеличи потенциалът на чиновниците, работещи на терен.

Новият районен министър Петя Аврамова разгласи, че ще държи на приемствеността и ще продължа всички положителни политики на предходните министри – Николай Нанков и Лиляна Павлова. Имам три целта в работата си – успеваемост, качество и надзор, изброи Аврамова. „ Изключително задоволен и благополучен съм от това, че оставяме подредена къща на добър собственик – госпожа Аврамова”, уточни пък досегашният районен министър Николай Нанков. Той изрази увереност, че неговият правоприемник на поста и екипът на Министерство на регионалното развитие ще продължат със същите темпове целите на ГЕРБ в управническата стратегия.
Депутатите избраха тримата нови министри Младен Маринов, Петя Аврамова и Росен Желязков към този момент са членове на кабинета „ Борисов 3 ”
На въпрос дали би приел да стане заместник-министър на районното развиване и благоустройството, Нанков не даде явен отговор, само че и не отхвърли тази опция.

Властта беше предадена и в транспортното министерство, където в стола на Ивайло Московски сяда Росен Желязков.

Снимка: БГНЕС

„ Секторът е тежък, за началник се изискват и много персонални качества, Росен Желязков има всички нужни качества да се оправи с провокациите в сектора”, сподели Московски.
Кои са тримата нови министри в кабинета? Пътят на Петя Аврамова, Младен Маринов и Росен Желязков до Министерския съвет
По думите му има тематики, които изискват лична интервенция, като да вземем за пример забавянето на планове по Оперативна стратегия „ Транспорт”. Една част от плановете по програмата по справедливи аргументи, поради метода и опциите за обжалване, закъсняха с няколко месеца, сподели Московски и добави, че там е належащо персонално да се влезе в елементи и да се компенсира забавянето. Друга значима тематика съгласно Московски е оздравяването и модернизацията на железниците.

Росен Желязков съобщи, че е наясно с процесите, които са на дневен ред. Първото нещо е да се забележим с екипа, да се основат условия за естествена последователност, да се внесе нужното утешение в работата и непрекъсваемостта на процесите и да се приоритизират идващите стъпки, сподели още новоизбраният министър.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР