Тримата най-добри български джудисти при мъжете и жените - Янислав

...
Тримата най-добри български джудисти при мъжете и жените - Янислав
Коментари Харесай

Петима родни джудисти ще получават допълнителни месечни възнаграждения

Тримата най-хубави български джудисти при мъжете и дамите - Янислав Герчев, Ивайло Иванов и Ивелина Илиева, както и двама от най-перспективните ни състезатели при младежите Божидар Темелков и Валентин Алипиев, ще получават месечни хонорари от Българската федерация по джудо. Това оповестиха новият президент на родната централа доцент доктор Румен Стоилов и вицепрезидентът Даме Стойков на специфична конференция в Пресклуб “България” през днешния ден.

Тримата ни състезатели при мъжете и дамите ще получават месечно по 600 лв., като това ще е спомагателен тласък отвън парите, които взимат те от Министерството на младежта и спорта за подготовката си. Възстановяването им също ще бъде обезпечено. Алипиев и Темелков пък ще получават по 300 лв..
 Награждаване и публична конференция на новото управление на БФ джудо @@@

" Ще променим напълно подготовката на националния тим. Ще има подготовки, лагери и шампионати. В международен мащаб джудото е петият или шестият най-популярен спорт и желаеме да върнем позициите си. Не желаеме да продължаваме да имаме народен тим от по един или двама души. Националите би трябвало да бъдат целогодишно по лагери, тъй като е несериозно да се прави лагер в Дианабад, който е на 100 метра от Студентски град. В момента търсим треньор за младежкия отбор, само че оглеждаме деликатно обстановката и не бързаме с назначението. Гледаме за експерти и от чужбина ", сподели вицепрезидентът Даме Стойков.
 Награждаване и публична конференция на новото управление на БФ джудо @@@

“Искаме да изградим напълно нов модел на работа и да създадем цялостен народен тим, който не е от трима души, както е в този момент. За два месеца работа не можем да оправим всичко като с магическа пръчка, само че към този момент имаме явен проект за деяние за идната година ", съобщи Стоилов.

Той добави, че федерацията към този момент се е свързала с съответна компания, която да обезпечи нова екипировка на 22-мата състезатели от националния отбор, на които им следва триседмичен лагер на Белмекен от 26 ноември. Освен това във федерацията е почнала проверка, която да покаже какво е финансовото й положение.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР