Тримата най-богати хора в САЩ - Джеф Безос, Бил Гейтс

...
Тримата най-богати хора в САЩ - Джеф Безос, Бил Гейтс
Коментари Харесай

Трима милиардери са по-богати от половината население на САЩ

Тримата най-богати хора в Съединени американски щати - Джеф Безос, Бил Гейтс и Уорън Бъфет имат повече пари, в сравнение с по-бедната половина на популацията на Съединени американски щати или 160 млн. души. Общото положение на тримата е 264.1 милиарда $.

С това и други изводи за възходящото неравноправие ни среща отчетът " Милиардерско благоденствие ", направен от Института за политически проучвания в Съединени американски щати. Той твърди, че възходящата бездна сред богатите и бедните е основала " морална рецесия ".

Според анализаторите препоръчаните от Доналд Тръмп данъчни промени " ще изострят съществуващите неравенства в благосъстоянието ", като 80% от данъчните облекчения ще облагодетелстват най-заможния 1% от семействата.

" Неравенството в благосъстоянието се усилва. Сега е моментът за дейности, които понижават неравенството, а не данъчни облекчения за доста богатите ", споделя Чък Колинс, икономист и съавтор на отчета.

 Доналд Тръмп показа революционната си данъчна промяна
Доналд Тръмп показа революционната си данъчна промяна

Планът е за ниски налози, нови работни места и стимулиране на бизнеса

Проучването открива, че милиардерите, които са част от листата нa Forbes за 400-те най-богати хора в Съединени американски щати, имат общо 2.68 трлн. $ - повече от брутния вътрешен артикул на Обединеното кралство.

" Най-богатите ни 400 души имат по-голямо положение в сравнение с 64% от американското население, което е към 80 млн. семейства или 204 млн. души. Това са повече хора, в сравнение с популацията на Канада и Мексико ", се споделя в отчета.

Изследователите регистрират, че " милиардерската класа " продължава да " се отделя от останалата част от нас " с най-високата скорост, записвана в миналото. " Не сме били очевидци на такива рискови равнища на съсредоточено благосъстояние и власт от първата златна епоха преди век ".

Forbes означи 2017 година като " още една рекордна година за най-богатите хора в Америка ", като " цената за допускане до най-елитния клуб в страната скочи с съвсем 18% до 2 милиарда $ ". Това е десетократно нарастване на сумата, нужна за влизане в листата, когато той започва през 1982 година

 Милиардерите по света регистрират рекорден брой
Милиардерите по света са повече от всеки път

Тръмп се е разделил с $1 милиард за година

" Толкова доста пари, които се концентрират в толкоз малко ръце, до момента в който толкоз доста хора се борят да оцелеят, е не просто неприятна стопанска система, а морална рецесия ", твърди Джош Хокси, един от съавторите на отчета.

Според проучването доста американци се причисляват към " нововъзникващото придвижване против неравенството ". " Преди век сходен напредък против неравенството се изправи против забележителното неравноправие при разпределението на приходите и благосъстоянието на Америка и в течение на малко повече от едно потомство сътвори доста по-равна Америка ", напомнят създателите.

Възходът на по-богатата част от обществото идва на фона на обстоятелството, че 1/5 от семействата в Съединени американски щати са част от така наречен ​​ " подводна нация ", с нулево или негативно благосъстояние. Неравенството е още по-рязко измежду малцинствата. 3 от 10 чернокожи семейства и 27% от латиноамериканците, живеещи в Съединени американски щати имат нулево или негативно благосъстояние, спрямо 14% от белите фамилии.

 Кои са 10-те най-богати чернокожи милиардери?
Кои са 10-те най-богати чернокожи милиардери?

Повечето от тях сами са спечелили парите си

Само двама афроамериканци са част от елитния лист на Forbes: вложителят Робърт Смит (226-и с 3.3 милиарда долара) и ТВ водещата Опра Уинфри (264-а с 3 милиарда долара). Петима имат латиноамерикански генезис - имотният магнат Хорхе Перес, притежателят на бейзболния клуб LA Angels Артуро Морено и трима членове на фамилията на починалия колумбийски бирен магнат Хулио Марио Санто Доминго, главен акционер в SABMiller.

25-те най-богати хора в листата са бели. Първи е Джеф Безос с 95.4 милиарда $, следван от Бил Гейтс (89.5 милиарда долара) и Уорън Бъфет (79.2 милиарда долара). Четвърти и пети са Амансио Ортега (75.3 милиарда долара) и Марк Зукърбърг (74.5 милиарда долара).

Наскоро цената на акциите на Amazon се увеличи с повече от 10%, трансформирайки Джеф Безос в най-богатия човек в света.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР