Тримата извършители на престъплението в Белозем имат множество криминални регистрации,

...
Тримата извършители на престъплението в Белозем имат множество криминални регистрации,
Коментари Харесай

Вижте физиономиите на трите твари, пребили възрастна жена край Пловдив!

 Тримата причинители на закононарушението в Белозем имат голям брой престъпни регистрации, заяви на брифинг шефът на ОДМВР Пловдив ст.комисар Йордан Рогачев, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

С най-богат престъпен опит е Ангел от Чирпан. Той има 6 присъди, първата от които е от 1996 година за обир.

Вторият, Тодор, има регистрации в 11 закононарушения в съучастничество, като най-високата му присъда е 7 година отнемане от независимост.

Третият, Атанас, е с 4 неоправдателни присъди, с размер 6 до 10 месеца отнемане от независимост.

Тримата са арестувани на 31 май т.г. с непрекъсната мярка за неотклонение " задържане под стража " със правосъден акт. Повдигнати са им обвинявания за осъществяване на обир с причиняване на приблизително телесна щета. Съгласно член 199 алинея 1 от Наказателен кодекс наказването е от 5 до 15 година

Зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галин Гавраилов посочи, че двама от арестуваните спомагат на органите на реда, третият - не. Жертвата на закононарушението е посочила изключителна мощ на духа. Жената забелязала ножа и го описала в детайли пред проверяващите. По-късно същият този нож е открит у единия от причинителите и е разпознат от потърпевшата. " Адмирации, твърда жена " - означи Гавраилов. 

Магистратът не пожела да разяснява дали тримата са от ромски генезис. " Не разясняваме етническата принадлежност на причинителите " - сподели Гавраилов. Директорът на ОДМВР ст. комисар Йордан Рогачев посочи, че представители на семейството с прозвището Бомбите нямат общо с закононарушението. 

Кметът на община Раковски Павел Гуджеров благодари за работата на полицията и прокуратурата. " Показва се нулева толерантност и приемливост към похищението над хората ", сподели той. Обърна особено внимание на дейностите на сегашния и някогашния шеф на районното ръководство Пламен Иванов и Самуил Хаджиев, които са изиграли основна роля в разкриването на закононарушението.

Кметът на Белозем Виолета Петрова заяви, че потърпевшата жена е в положително положение и се е възстановила доколкото може след преживения потрес и смут.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР