Тримата българи, задържани в Турция, остават в затвора край Одрин,

...
Тримата българи, задържани в Турция, остават в затвора край Одрин,
Коментари Харесай

Българите, арестувани в Турция, отричат да са виновни

Тримата българи, арестувани в Турция, остават в пандиза край Одрин, предопределен за хора, направили тежки закононарушения. Обвинени са в трафик на хора и умишлено подкрепяне на незаконни организации.

Все отново България реализира триумф, въпреки и дребен, във връзка с случая със сънародниците ни, оповестява NOVA.

Арестуваха трима българи в Одрин

Коя е арестуваната в Турция българка

Турция упрекна Мира Яшар, грозят я до 10г. затвор

Вчера представител на българското консулство в Одрин, след тежки договаряния с прокуратурата и с управляващите в Турция, беше позволен да се срещне със арестуваните българи.

Той удостовери, че те са в положително здравословно положение. Назначени са им служебни бранители. И тримата изрично отхвърлят да имат някакво присъединяване в скица за трафик на емигранти. Единият от тях пък декларира, че даже не познава другите двама арестувани.

Засега е ясно, че и тримата са се намирали в бус, в който е имало турски жители, подозирани във връзки с организацията на духовника Фетуллах Гюлен, апетитен за уредник на опита за прелом в Турция през юли предходната година. В арестуваните е намерено съществено количество пари.

Повече от година в Турция има изключително състояние, което дава в ръцете на страната големи пълномощия.

Според турския публицист Гьокан Тузладан управляващите имат информация, че арестуваните българи са свързани с опит за бягство към Западна Европа на поддръжници на Гюлен, следени от близо година от полицията. Тузладан уточни, че българите ще останат в пандиза до момента в който не се произнесе съдът. Не се знае обаче по кое време ще бъде планувано делото.

„ Ердоган употребява Гюлен като предлог да унищожи това, което беше останало от турската народна власт. Още преди да стане преврата негови хора бяха тръгнали със описи за уволнение из страната. Това е безусловно нагласена работа”, сподели в предаването „ Здравей, България” Алекс Алексиев от Центъра за Балкански и Черноморски проучвания.

Той акцентира, че в името на добросъседските връзки, българските управляващи не дават леговище на преследваните по политически аргументи хора в Турция, пренебрегвайки европейското право.

„ Това е доста рисково за България, тъй като Ердоган рано или късно ще падне”, счита Алексиев.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР