Тримата българи, задържани в Турция, остават в ареста. Те са

...
Тримата българи, задържани в Турция, остават в ареста. Те са
Коментари Харесай

Задържаните в Одрин трима българи остават в ареста

Тримата българи, арестувани в Турция , остават в ареста. Те са упрекнати в трафик на хора и умишлено подкрепяне на незаконни организации . Българските управляващи към този момент знаят кои са арестуваните, само че не оповестиха имената им, отбелязва.

На ден пети от задържането на тримата българи консулските ни управляващи в Одрин съумели да се видят с тях. Българските дипломати се уверили, че съгражданите ни са в положително здравословно положение. Назначени са им служебни юристи. Оптимистичните новини обаче стопират дотук.

Бившият ни консул в Одрин даде своя доста по-мрачен превод на дипломатичното обръщение. „ Те са изцяло изолирани, смачкани в пандиза. Те ще си признаят и майчиното мляко. И това, което не са създали ”, разяснява Георги Димов.

Затворът е от по този начин наречения вид „ F ”, изясни журналистът с дълготраен опит на турски и български терен Гьокан Тузладан. Все отново върху тях не е упражнено никакво физическо принуждение.
Нямали потребност от преводач, тъй като владеели турски добре. Нямали потребност и от психолог. Ще имат обаче потребност от самообладание, тъй като никой не знае по кое време ще стартира делото против тях. Срок за това няма.

За публична Анкара организацията на Фетуллах Гюлен е терористична. За останалия свят - не. Тримата българи бяха арестувани дружно с група турци. Срещу двама от тях имало издадени заповеди за задържане. Заради връзки с ФЕТО. Другите трима били в лист на обвинени за същото.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР