Трима водачи с алкохол, един с наркотици и двама неправоспособни

...
Трима водачи с алкохол, един с наркотици и двама неправоспособни
Коментари Харесай

Операция на Пътна полиция за алкохол и наркотици в Котел и Сливен

Трима водачи с алкохол, един с опиати и двама неправоспособни са хванати по време на интервенция по основни и общински пътища в Котел и Сливен. Акцията е разпоредена от шефа на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков за засилен надзор във връзка с водачите, използвали алкохол и опиати, като и определяне на неправоспособни водачи. На 19 и 20 януари екипи на Пътна полиция от Сливен и Котел са ревизирали 95 автомобила и 104 лица. Констатирани са 19 нарушавания на Закона за придвижване по пътищата.

В Котел са открити трима водачи, използвали алкохол, като един е над 1,2 промила. Един лидер с опиати е заловен в Сливен. Установени са двама неправоспособни – един в Котел и един в село Желю челник. Две шофьорски книжки са конфискувани за нередовна застраховка Гражданска отговорност. За непратени санкции са отнети две книжки. Общият брой на отнетите свидетелства за ръководство на МПС са шест. Образувани са две бързи производства за приложимост на алкохол над 1,2 промила и за опиати. В хода на интервенцията, на пътя при осъществяване на инспекциите, са връчени 20 електронни фиша. Най-честите нарушавания са неизползване на предпазни клан и превишаване на скоростта. От 14 до 20 януари екипи, образувани от чиновници на Пътна полиция и районните ръководства в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел, са ревизирали 2118 моторни транспортни средства, и 2262 лица.

Констатирани са 988 нарушавания на Закона за придвижване по пътищата и Кодекса за обезпечаване. За една седмица на територията на ОДМВР-Сливен с мобилни и стационарни камери са установени 414 нарушавания на скоростта. Издадени са 383 електронни фиша. В поделенията на пътна полиция и при инспекции на пътя са връчени 83 фиша и са отнети 3 шофьорски книжки за неплатени санкции. За други нарушавания са формирани 857 фиша. Актовете са 110. Установени са 5 неправоспособни водачи. 8 водачи са хванати да ръководят след приложимост на алкохол, като 2 от тях са с над 1,2 промила, за което са формирани бързи производства. Един лидер е отказал да бъде пробван за приложимост на алкохол.Двама водачи са хванати да ръководят след приложимост на наркотични субстанции.Общо отнетите свидетелства за ръководство на МПС са 13. Осъществени са 3 интервенции по метода широкообхватен надзор – по едно в Сливен, Нова Загора и Котел, както и надзор в регионите на питейни и увеселителни заведения. Завишен полицейски надзор на входните и изходни пътни сектори в дребните обитаеми места. Завишена остава патрулната активност по повод определяне на лица занимаващи се с разпространяване на наркотични субстанции. Тази седмица се организират профилирани интервенции по пътна сигурност по определяне на нарушавания, директно влияещи на пътния травматизъм, както и всекидневен надзор на скоростта, използването на опиати и алкохол, дееспособност, застраховка „ Гражданска отговорност ”, съблюдаване на преимущество, сигнализация и маркировка.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР