Трима възпитатели са упражнявали насилие в Центъра за настаняване на

...
Трима възпитатели са упражнявали насилие в Центъра за настаняване на
Коментари Харесай

След насилието в дома в Борован: Започват проверки в цялата страна

Трима възпитатели са упражнявали принуждение в Центъра за настаняване на деца от фамилен вид в село Борован. Това е открила инспекция на Агенцията за протекция на детето. Препоръката е те бъдат отстранени.

Проверки стартират във всичките 285 домове от сходен вид, заяви общественият министър Бисер Петков.

Комисията за отбрана от дискриминирането също се самосезира.

Полицията влезе през днешния ден в дома в Борован и стартира следствие. Физическото и психическо принуждение над деца е било всекидневие последните години.

„ Самите деца са много нападателни, доста постоянно си носим синините от това, че сме се пробвали да разтървем двама биещи се”, сподели Велина Тодорова, психолог в центъра.

„ Ние очевидно за тях сме животни, не сме хора и на нас всичко би трябвало да се изкара”, съобщи дете от центъра.

Един от тримата възпитатели, проявявали експанзия, е Людмила Петрова. Възпитателката от скандалния клип, която жестоко наскърбява децата и насочва закани към тях, от през вчерашния ден е в болничен. Тя живее в къща в с. Баница и настойчиво отхвърля среща с медиите.

Не се е явила за разпит в полицията през днешния ден с претекста, че е болна. Екипът ни съумя да я открие, само че тя не отговори на нито един въпрос. Според мъжа ѝ не дължи пояснение, а съгласно майка ѝ несъмнено е имало за какво да е нападателна към децата.

Тримата възпитатели ще бъдат уволнени.

„ За страдание, в някои места манталитетът, с който желаеме да се разделим от профилираните институции, от които бяха изведени децата, се придвижи и в усъвършенстваната материална среда в центровете от фамилен тип”, съобщи общественият министър Бисер Петков.

От през днешния ден стартират всеобщи инспекции във всички сходни домове за деца в страната.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР