Трима учители от СУ Гео Милев отпътуваха за Берлин- Германия.

...
Трима учители от СУ Гео Милев отпътуваха за Берлин- Германия.
Коментари Харесай

15 учители ще се обучават през лятото в чужбина

Трима учители от СУ „ Гео Милев отпътуваха за Берлин- Германия. Общо 15 преподаватели от учебното заведение ще покачат квалификацията си през лятната почивка. Те вземат участие в курсове в чужбина по план по стратегия „ Еразъм+ ”, финансиран от Европейската комисия.

Учителите са от начален, прогимназиален и гимназиален стадий и с тяхното образование се цели създаване на екип от квалифицирани иновационни лидери- учители, които да вкарат потреблението на модерни способи за преподаване.

Те ще се включат в курсове в Германия, Финландия, Латвия и Италия. Работните езици по време на образованието в другите курсове са британски, съветски и немски.

Темите на образованията са подбрани, тъй че учителите да се срещнат и усвоят педагогичен способи и подходи, които да подкрепят учениците при асимилиране на умения и тяхното практическо приложение. Крайната цел е учениците не просто да получават познания, а да построяват умения за тяхното използване.

По плана през м.март 2018 година четирима преподаватели участваха в обучение/ аудиенция в Испания, дружно с още 17 учители от разнообразни европейски страни. Те посетиха няколко учебни заведения, следиха образователния развой, разговаряха с учителите и управлението на учебните заведения. Обучението даде опция на участниците да се срещнат с испанската просветителна система, организацията на просветителния развой, работата с изоставащи и напреднали възпитаници, провеждането на часове посредством новаторски способи, работата с доброволци и родители, приобщаването и консолидираното на възпитаници със специфични потребности и др.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР